Аграріям Любомльщини розповіли про нові можливості

16.02.2018 / Новини

16-го лютого, в Любомльській районній державній адміністрації відбувся семінар з питань застосування аграрних розписок для керівників та фахівців сільськогосподарських підприємств на тему «Аграрні розписки – нові можливості для агровиробників».

Проект здійснюється Міжнародною фінансовою корпорацією в партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією для покращення доступу до фінансових та матеріальних ресурсів для малих та середніх сільгоспвиробників шляхом впровадження аграрних розписок в Україні у відповідності до закону України «Про аграрні розписки», – йдеться на сайті райдержадміністрації.

В роботі семінару брали участь регіональний консультант проекту «Аграрні розписки в Україні» Сергій Мазурик, начальник відділу економічного аналізу та інфраструктури АПК департаменту агропромислового розвитку ОДА Олена Фоменко, перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Герасимчук, заступник голови районної ради Ганна Сачук, начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Андрій Грижак, представники банківського сектору, керівники та фахівці сільськогосподарських підприємств Любомльського району.

Регіональний консультант проекту «Аграрні розписки в Україні» Сергій Мазурик ознайомив присутніх з видами Аграрних розписок, їх законодавчим регулюванням, оформленням, виконанням та перевагами, відповів на запитання учасників заходу.

Наголосив, що ключовим елементом аграрних розписок є Реєстр аграрних розписок. Всі дії, пов’язані з видачею, зміною та здійсненням аграрних розписок, здійснюватимуть нотаріуси. Вони робитимуть відповідні записи в цьому реєстрі, а також ознайомив фермерів із їх потенційними кредиторами, що готові працювати з аграрними розписками. Це може суттєво спростити ділові взаємини.

Вільний доступ до реєстру мають усі сільгоспвиробники. Завдяки цьому вони можуть в онлайн-режимі отримувати інформацію про те, які і ким видавалися аграрні розписки, на які земельні ділянки тощо.

Під час зустрічі було детально обговорено механізми оформлення аграрних розписок та наголошено про її обов’язкове нотаріальне посвідчення. Предметом застави за аграрною розпискою є майбутня сільськогосподарська продукція. Аграрна розписка вважається виданою з дня її реєстрації в Реєстрі аграрних розписок.

Начальниця відділу економічного аналізу та інфраструктури АПК департаменту агропромислового розвитку ОДА Олена Фоменко ознайомила присутніх із фінансовою підтримкою пріоритетних заходів в агропромисловому комплексі з обласного та державного бюджетів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*