Адвокат Віктора Кривіцького: В Генпрокуратурі розуміють, що справа сфальсифікована

18.08.2017 / Новини

Прокуратурою поки не представлено жодного доказу порушення закону з боку начальника Волинської митниці Віктора Кривіцького.

Про це повідомив його адвокат Сергій Мась, передають Українські новини.

За словами юриста, справу проти Кривіцького від початку і до кінця фальсифіковано слідчими.

– У боку захисту є достатньо доказів, що має місце повна фальсифікація справи. Я не можу поки що повною мірою розповідати про всі наявні матеріали, оскільки існує поняття таємниці досудового розслідування. Але ми доведемо, що прокуратура діяла незаконно, – повідомив Мась.

Адвокат звертає увагу, що Кривіцький навіть не фігурує в заяві громадян, на якому будується обвинувачення.

– Кривіцький ніяк не фігурує в заяві, у цих нібито заявників з ним не було ніякого контакту. Немає ніяких доказів причетності Кривицького до незаконних дій. Та й самі ці дії підтверджуються тільки словами заявників. Тому ми вважаємо, що справа має замовний характер. Нами готуються заява про вчинення кримінального правопорушення з боку прокуратури, – розповідає адвокат.

Сергій Мась вважає, що на замовний характер справи вказує відмова від участі в процесуальних діях співробітників СБУ і Нацполіціі.

– З правової точки зору, орган, який проводить досудове розслідування, сам визначає, кого залучати до оперативного супроводження кримінальної справи. Але з огляду на практику, це нетипова ситуація, коли фактично не залучаються оперативні підрозділи інших органів, зокрема, СБУ, Нацполіціі. Це свідчить про упередженість з боку органів прокуратури. Можливо, інші підрозділи не залучаються, оскільки видно всю абсурдність того, що відбувається, – стверджує Мась.

На думку захисника, Генеральна прокуратура, яка зазвичай оперативно звітує про “гучні” затримання, в даному випадку не випадково утримується від коментарів.

– Центральний апарат Генеральної прокуратури не говорить про таке, здавалося б, резонансне кримінальне провадження. Маючи доступ до матеріалів, вони розуміють абсурдність справи. Якщо поширити все це, а потім виявиться, що все це була фікція – доведеться відповідати. ГПУ, знаючи всі обставини, розуміє, що все це пшик, – каже Мась.

Сьогодні суд буде приймати рішення про обрання Кривицькому запобіжного заходу.

– Вважаємо, що підстав для обрання будь-якого запобіжного заходу прокуратурою не представлено, – зазначив його адвокат.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*