9 «антистрес» продуктів, які збережуть талію

04.02.2017 / Новини, Статті

Перш ніж капати валер’янку, ковтати пачками заспокійливі і заїдати стрес пончиками і морозивом, складіть собі нове антстресс – меню з продуктів-антидепресантів.

У ваших силах змінити свої гастрономічні звички і тримати рівень стресових гормонів якомога ближче до норми.

1. Форель

Чи знаєте ви, що 200 г форелі може подарувати вам кілька годин щастя?

Вся справа в тому, що форель багата жиророзчинними вітамінами і жирними кислотами, а також вітамінами групи В.

Вітамін В6, що переважає в її складі, бере участь у “щасливому” синтезі серотоніну. Ось виявляється де ховається вселенське щастя – в річкових водах.

2. Кролик

Кролик – це не тільки відмінне дієтичне м’ясо, а й унікальний за вітамінним складом продукт.

У кролятині маса корисних речовин: залізо, фосфор, марганець, фтор, калій і вітаміни В6, В12, РР, в результаті чого цей вид м’яса вигідно відрізняється від інших за вітамінним і мінеральним складом. І, в нашому випадку, кролик незамінний засіб від нудьги.

3. Мигдаль

Відчули Голод? Погризіть 7 горішків мигдалю.

Вони дадуть вам не лише відчуття ситості, але допоможуть впоратися з втомою, дратівливістю і зайвою агресією, тому що в їх складі міститься потужний борець зі стресом – цинк! А вітамін Е складі мигдалю гарантує вам відмінний колір обличчя.

4. Брокколі

Якщо ви неспокійно спите ночами, то вам потрібно терміново включити в раціон харчування фолієву кислоту.

А брокколі вам допоможе в цьому якнайкраще. Регулярне споживання цього виду капусти запобігає розвитку депресії.

5. Морська капуста

Ще один продукт з високим вмістом кислоти, але вже пантотеновою. Вона ж є вітаміном В5.

Хронічна втома часто викликана нестачею в організмі пантотенової кислоти, яка відповідає за нормальне функціонування надниркових залоз, які в свою чергу займаються виробленням адреналіну. Їжте більше морської капусти і ваша працездатність помітно зросте.

6. Баранина

Баранина позитивно впливає на стан нашої нервової системи. Але не слід захоплюватися в великих кількостях цим  гірським м’ясом, тому що в ньому міститься  жир, який у великих кількостях може посилити проблеми з печінкою.

7. Геркулес

Геркулес містить велику кількість вітамінів групи В, фолієву кислоту і клітковину. Не розбавляйте цю “компанію” цукром і вершковим маслом, і тоді гарний настрій і заряд бадьорості на весь день вам забезпечені.

8. Сир

Залишатися у відмінній формі і прекрасному настрої допоможе сир. Вітаміни групи В, антиоксиданти, метіонін (незамінна амінокислота), кальцій, фосфор – чим не привід для корисного білкового перекусу протягом робочого дня.

9. Чорниця

Чорниця не тільки відмінний профілактичний засіб від лупи і окулярів з товстими лінзами, але і смачний борець зі стресом.

Вітамін С, в надлишку міститься в чорниці – це головна їжа для організму, який перебуває в депресії. До того ж клітковина в її складі допоможе вам не переїдати.

Джерело: goodhouse.ru

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*