15 речей, які ви даремно боялися прати в машинці

18.09.2017 / Новини, Статті

Фіранки для ванни, спортивне взуття, дитячі іграшки та інші предмети – усе це та навіть більше, ви можете прати у пральній машині.

1. М’які іграшки

Покладіть кожну іграшку в окремий мішечок для прання і виперіть в холодній воді (гаряча може розплавити клей) з половиною звичайної норми порошку. Потім ще раз прополощіть іграшки і висушіть.

2. Насадка для швабри

Не бійтеся прати насадки з мікрофібри: в машині з ними нічого не трапиться. Знімні насадки для того і знімні, щоб їх було легко зняти і випрати.

3. Кухоннка рукавичка

Періть рукавиці разом з кухонними рушниками у звичайному режимі. До речі, рукавиці-прихватки стануть в нагоді не тільки на кухні: ще в них можна вивернути гарячу лампочку або підрізати колючі кущі.

4. Бейсболка

При необхідності побризкайте її засобом для виведення плям і залиште на п’ять хвилин. Потім увімкніть короткий цикл прання холодною водою. Після прання розправте бейсболку і залиште сушитися.

5. Кросівки

Вийміть шнурки і складіть їх в мішечок для прання – так вони не сплутаються. Тепер вийміть устілки і відправте кросівки в машину. Щоб вони не стукали при пранні, покладіть разом з ними кілька рушників. Додайте звичайну кількість порошку, а щоб позбутися від неприємного запаху – трохи оцту. Виберіть щадний режим прання холодною водою.

6. Дрібні іграшки

Складіть в мішечок для прання невеликі іграшки на зразок кубиків Lego, гумові іграшки для ванни або іграшки домашніх тварин і увімкніть щадний режим прання холодною водою.

7. Подушки

Періть по дві подушки за раз теплою водою в щадному режимі. Не забудьте включити додаткове полоскання і віджимання. Щоб подушки були пишними, на час сушки покладіть в машину кілька спеціальних гумових кульок.

8. Пластикова фіранка для ванни

Періть її в холодній воді зі звичайною кількістю порошку, додавши в машину кілька рушників.

9. Рюкзак

Вийміть все з кишень. Потім покладіть рюкзак в мішок для прання або наволочку і періть в щадному режимі холодною водою з невеликою кількістю порошку. Залиште сушитися на повітрі.

10. Спортивний килимок

Періть його раз на місяць без мила, можете навіть сушити в сушарці при середній температурі.

11. Килимок для ванної

Спочатку гарненько витрусіть килимок на вулиці, а потім покладіть в машинку. Періть в щадному режимі холодною водою з половиною звичайної норми порошку, залиште сушитися на повітрі. Не забувайте, що прогумовані килимки сушити в сушарці не можна.

12. Сумка для продуктів

Полотняні сумки можна прати гарячою водою з порошком в звичайному режимі і навіть сушити в сушарці. Робити це варто частіше, адже ми ставимо їх у кошики в магазині, в багажник і на підлогу, а потім на кухонний стіл.

13. Спортивне спорядження

Періть все спорядження (наколінники, налокітники, наплічники, щитки на гомілки, рукавички) принаймні раз на місяць. Застебніть все липучки, щоб речі не переплуталися між собою, а ще краще розкладіть їх в окремі мішечки для прання. Додайте половину звичайної норми порошку і періть в звичайному режимі.

14. Підстилки і лежанки домашніх тварин

Чохол зніміть і виперіть в холодній воді з порошком. Внутрішню поролонову частину лежанки замочіть в теплій воді з милом, потім прополощіть і висушіть на повітрі.

15. Спортивна сумка

На ній накопичується бруд і безліч бактерій. Періть сумку в холодній воді в щадному режимі. Перед пранням перевірте, чи не залишилося чогось в кишенях.

Джерело: Лайфхакер

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*