Голова МЗС Польщі висловився щодо перспектив членства України в НАТО

12.09.2018 / Новини

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович вважає позитивними заяви Північноатлантичного альянсу про розвиток відносин НАТО з Грузією та Україною. Про це УНН повідомляє з посиланням на Польське радіо.

Так, Чапутович обговорив з очільниками зовнішньополітичних відомств Румунії Теодором Мелескну та Туреччини Мевлютом Чавушолгу виклики, що стоять перед союзниками НАТО “на Близькому Сході, на Західних Балканах та на Сході”.

“Для наших держав НАТО є основою безпеки. Єдність та сила Альянсу – це дуже велика цінність”, – сказав Чапутович після зустрічі.

“Єдність союзників була продемонстрована завдяки рішенням на самітах у Ньюпорті, Варшаві та Бухаресті”, – додав міністр закордонних справ Польщі.

Чапутович також наголосив, що у зв’язку з дестабілізацією, що зберігається у “найближчому сусідстві”, позитивним сигналом є “підтвердження НАТО попередніх заяв про розвиток співробітництва з Грузією та Україною, а також перспектив членства для цих держав в Альянсі”.

Нагадаємо, місія України при НАТО вживає заходів для того, щоб міністра оборони України Степана Полторака було запрошено на заходи в рамках засідання Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони держав-членів НАТО.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*