Вправи для тренування мозку

25.08.2016 / Статті

Фізична активність покращує пам’ять, допомагає мозку швидше обробляти інформацію і знімає стрес.

Щоб поліпшити не тільки настрій, але й концентрацію уваги, а також – підвищити інтелект, корисно виконувати п’ять фізичних вправ, пише “Новое время”.

1. Йога. Вона допомагає людині контролювати думки та емоції, знижує почуття страху і тривоги, підвищує концентрацію уваги, здатність обробляти інформацію і покращує пам’ять.

2. Інтервальні тренування   поліпшують функцію гіпоталамуса. Ця ділянка мозку контролює голод і апетит, а інтервальні тренування дозволяють знизити рівень гормону голоду греліну.

3. Кругові тренування – підтримують активність таких областей мозку, як префронтальна кора, тім’яна частка кори і мозочок. Відповідно, після таких тренувань у людини поліпшується візуальна просторова пам’ять, здатність перемикатися між завданнями і підвищується увага до деталей.

4. Аеробіка. Аеробні вправи поліпшують активність гіпокампу – відділу мозку, який відповідає за формування та зберігання спогадів.

5. Вейтліфтинг. Тренування з підняттями тягарів стимулюють активність префронтальної кори головного мозку, поліпшуючи тим самим асоціативну пам’ять, підвищуючи концентрацію уваги та запобігаючи ризику розвитку хвороби Альцгеймера.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*