Вісім порад, як не погладшати під час новорічних свят

30.12.2016 / Статті

Експерти зібрали 8 дієвих прийомів, які допоможуть мінімізувати збиток і не набрати зайвого в цей непростий для фігури час.

1.Висипайтеся

Доведено, якщи Ви недосипаєте виникає дисбаланс декількох гормонів, що відповідають в тому числі за апетит і почуття насичення, в результаті чого невиспана людина переїдає. Так що не варто цілими ночами читати книжки і сидіти за комп’ютером – якщо вранці не потрібно на роботу, це ще не означає, що сном можна знехтувати.

2.Поїжте перед застіллям

Весь день обмежувати себе в їжі перед застіллям, сподіваючись таким чином компенсувати майбутні надмірності, – погана ідея. Повірте, за святковим столом ви не будете їсти одну курячу грудку і салат з овочів. Висновок? За 3 години до святкової трапези трохи перекусіть, а безпосередньо перед нею з’їжте яблуко і випийте склянку води.

3.Йдете в гості – напроситеся в помічники

Запропонуйте господині допомогу на кухні і (з її згоди, зрозуміло) намагайтеся “полегшити” деякі страви. Наприклад, додати в олів’є не майонез, а нежирну сметану або йогурт, що не варену ковбасу, а м’ясо … Як варіант, щось некалорійне можна приготувати вдома і принести з собою. В обох випадках ви будете точно знати, що на столі є те, що безпечно для талії.

4. Поки готуєте і накриваєте стіл, жуйте жувальну гумку

Логіка проста: коли в роті жуйка, вам навряд чи захочеться відправити туди ж пару ложок олів’є, окраєць від багета  або шматок копченої ковбаси. Адже перераховані «дрібниці» в поєднанні потягнуть приблизно на 300 ккал. Якщо жуйка викликає у вас апетит, замініть її скибочками свіжих хрустких овочів: у вас під рукою повинні бути палички чищеної моркви і стеблової селери.

5. У ресторані замовляйте першими

Обідаючи або вечеряючи в ресторані, ми отримуємо з їжею більше жиру (в середньому на 16 г) і набираємо додаткові 250 ккал. Причому таке нерідко відбувається і з переконаними прихильниками здорового способу життя. Чому замість риби на грилі і легкого овочевого салату ви раптом попросили подати свинину з картоплею фрі і подвійний латте з шматком торта? Та тому, що хтось за вашим столиком вже ці страви замовив. У ресторанах ми часто їмо щось за компанію. Хочете цього уникнути – зробіть замовлення першим.

6. Практикуйте вибірковий підхід

Святковий стіл небезпечний для талії з трьох причин. По-перше, красиво оформлені страви пробуджують апетит більше, ніж звичайні. По-друге, хочеться спробувати все, що є. І нарешті, різноманітна їжа збиває людину з пантелику і їй складніше уявити, багато чи мало ви з’їли. Щоб вирішити цю проблему, огляньте попередньо накритий стіл, виберіть кілька страв, які хочеться найбільше, і не доторкайтеся до інших.

7.Не починайте з алкоголю

Не пити на свята – мало у кого вийде. Так дієтологи на цьому і не наполягають. Головне – обмежитися невеликою порцією спиртного і вже після того, як поїли. Алкогольні напої не тільки калорійні – вони ще й “відпускають гальма”. Випивши шампанського на голодний шлунок, ви будете набагато гірше контролювати, що і в яких кількостях кладете собі на тарілку.

8. Рухайтеся

Умовити себе займатися фітнесом на канікулах вдається далеко не кожному. Але спалювати калорії можна весело: катаючись на ковзанах (325 ккал на годину), на лижах (413-472 ккал) і навіть на санях . Не варто недооцінювати і звичайні прогулянки: за годину швидкої ходьби пересіченою місцевістю, та ще в зимовому одязі, можна спалити 250-400 ккал. На прогулянку радимо взяти з собою плеєр. Ті, хто слухають під час прогулянки музику, і крокують бадьоріше, і дистанцію проходять більше, і худнуть швидше тих, хто гуляє в тиші.

Джерело: healthinfo.ua

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*