У Любомльському профліцеї встановили стелу загиблому випускникові – воїну АТО Саші “Білому”

12.05.2016 / Новини, Статті

У Любомлі, 12-го травня, відбувся мітинг із нагоди відкриття пам’ятної дошки Олександрові Сацюку, добровольцеві-міліціонеру роти “Світязь”, який трагічно загинув під Іловайськом. Аби ніхто не забув про подвиг їхнього випускника, у Любомльському профліцеї встановили в його честь меморіальну дошку.  

Уродженець Куснища  Олександр Сацюк у 2012-му році закінчив Любомльський професійний ліцей за спеціальністю “Маляр-штукатур”.

Пізніше потрапив до лав роти патрульної служби міліції особливого призначення “Світязь”. Позивний – Білий.

Він вижив у кривавому “Іловайському котлі”, але пекло “зеленого коридору”, підступно влаштоване агресором , стало для нього останнім боєм. Йому виповнилось ледве двадцять… 

Довгий час вважався безвісти зниклим, оскільки його, як невпізнаного солдата, поховали в Запоріжжі. Лише через чотири місяці, після ідентифікації тіла аналізом ДНК-експертизи, його перепоховали у Любомлі.

9-го квітня 2015-го року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені в захисті державного суверенітету, нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

IF

IF

IF

IF

Право відкрити меморіальну дошку надали майстру виробничого навчання у ліцеї – Петру Гараху та випускнику ліцею, учаснику АТО – Олександру Ковальчуку.

“Присутні тут ліцеїсти! Щоразу йдучи до навчального закладу, згадуйте Сашка й майте на увазі, що він воював для вашого майбутнього. Він хотів, щоб ця держава “ожила”. Не дайте його старанням зникнути марно. Черпайте максимально знання й піднімайте нашу країну”, – звернувся до підлітків боєць Олександр Ковальчук.

Під час відкриття та освячення стели бойові побратими Сашка “Білого” та жителі всього району не стримували сліз.

IFIMG_8887

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

Прибули вшанувати побратима й бійці батальйону “Світязь”.

“Російський Ірод не чекав, що молоді українці повстануть проти його порядків і доба “русского мира” опиниться під загрозою остаточного повалення. Не чекав він, й що стільки хлопців підуть в добровольчі батальйони боронити Україну,”- наголосив безпосередній учасних бойових дій під Іловайськом Андрій Раболізо.

“Діти, ви тепер свідомі, й за вас варто воювати. Саша це розумів: пішов одним з перших в добровольці, й одним з останніх із того Іловайського пекла. Шкода, що ми повірили супостату, й пішли “зеленим коридором”. Нині він знає, що нас не здолати,” – додав боєць.

Зі словами пошани про загиблого героя та вдячності його матері, Олені Сацюк, виступили настоятель храму Архистратига Михаїла – отець Віктор (який і провів освячення меморіальної дошки), директор ліцею Володимир Дутко, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Герасимчук, голова райради Микола Сушик, міський голова Роман Ющук, класний керівник Сашка Оксана Скороход.

Юний артист Костянтин Бондарович, вийшовши для виконання пісні у військовій уніформі, нагадав присутнім про колись такого ж запального ліцеїста Олександра. Учасники народного аматорського колективу “Любава” також долучились до проведення заходу.

IMG_9174 IFIFIMG_9243

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*