ТОП-7 очевидних ознак надмірного споживання цукру

15.10.2016 / Статті

У сучасному світі повністю уникнути вживання цукру практично неможливо, однак вкрай важливо контролювати кількість його споживання.

Медики продовжують вивчати шкоду цукру, який називають головною причиною ожиріння та інших серйозних проблем зі здоров’ям. Американський експерт з фітнесу та здорового харчування Брайан Сьюкі у своїй замітці для видання Care 2 назвав сім очевидних ознак надмірного споживання цукру, які допоможуть зрозуміти, що пора «зав’язати» з солодким, пише Новое время.

1. Перепади настрою

Споживання цукру підвищує рівень цукру в крові і викликає почуття радості. Однак коли рівень цукру в крові падає, настрій погіршується і в результаті людина відчуває гостре бажання з’їсти що-небудь солодке, щоб краще себе почувати. Цей цикл повторюється знову і знову, приводячи до надмірного споживання цукру і навіть залежності від нього.

2. Постійна тяга до цукру

Коли людина споживає багато цукру, в його мозку виробляється дофамін – нейромедіатор, який мотивує людину на досягнення цілей, задоволення бажань і потреб. У результаті людину постійно переслідує бажання спожити ще більше солодкого.

3. Збільшення ваги

Цукор містить багато калорій. Споживання великої кількості цукру може викликати резистентність до гормону інсуліну, що в свою чергу може привести до різних захворювань і, звичайно, до зайвої ваги.
4. Відчуття «туману в голові» після їжі

Багатьом з нас знайоме відчуття, коли неможливо зосередитися або сформулювати свої думки. Таке відчуття часто описують, як «туман в голові». Це відчуття є ознакою різкого зниження рівня цукру в крові. А це, в свою чергу, як правило відбувається через декілька годин після надмірного споживання цукру.

5. Проблеми зі шкірою

Надмірна кількість цукру може викликати акне, екзему, жирність або сухість шкіри. Якщо у вас чутлива шкіра, побічний ефект від надмірної кількості цукру можна побачити вже через кілька днів. На щастя, всі цукрові проблеми, пов’язані зі шкірою зникнуть, як тільки ви зменшите його споживання.

6. Зниження смакової чутливості

Вживання надмірної кількості цукру негативно впливає на смакові рецептори. Це пов’язано з тим, що смакові рецептори звикають до цукру, після чого солодкі продукти здаються не такими солодкими, як раніше. Таким чином, щоб задовольнити свої потреби в солодкому, потрібно вживати більшу кількість цукру.

7. Часті хвороби

Надмірне споживання цукру послаблює імунну систему. Це в свою чергу знижує здатність організму боротися з хворобами і стресом. Перед тим, як лікувати застуду та грип за допомогою гарячої чашки чаю з трьома ложками цукру або за допомогою сиропів з високим вмістом цукру, спочатку просто скоротіть споживання головного ворога імунітету – самого цукру.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*