ТОП-5 продуктів, що запобігають зневодненню організма

12.08.2016 / Статті

Дієтологи назвали овочі й фрукти, в яких міститься велика кількість води.

Людині необхідно щоденно вживати не менше одного літра води для підтримки нормальної роботи організму, але, за словами експертів, це мало кому це під силу, пише “Новое время”.

Щоб уникнути зневоднення, дієтологи пропонують урізноманітнити раціон деякими продуктами, які забезпечать належний рівень води в організмі.

Кавун

Кавун на 90 відсотків складається з води, а також містить мікроелементи лютеїн і зеаксантин, які сприяють її кращому засвоєнню.

Огірок

Цей овоч на 96 відсотків складається з води і є рекордсменом серед інших плодів. Вживання огірків в будь-якому вигляді принесе достатню кількість води організму.

Цвітна капуста

У цвітній капусті міститься велика кількість води – більше 90 відсотків. Щоб отримати максимальну користь, дієтологи пропонують вживати її в сирому вигляді.

Грейпфрут

Окрім води, цей фрукт багатий на калій, кальцій і магній, які також позитивно впливають на підтримання належного рівня води в організмі.

Полуниця

У полуниці міститься близько 91 відсотка води – найбільша кількість серед ягід. Дієтологи пропонують вживати її не тільки у свіжому вигляді, але і робити освіжаючі смузі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*