Сім ознак нестачі вітамінів в організмі

26.09.2016 / Статті

Сучасна їжа смачна,  але не завжди містить необхідну організму людини кількість вітамінів.

Як зрозуміти, яких  вітамінів не вистачає саме Вам? Є ознаки, які можуть дати вам підказку!

1.Біль в м’язах

Без будь-якої причини у вас ниють м’язи і трапляються судоми? Можливо, ви страждаєте від нестачі вітаміну D. Недолік цього вітаміну важко діагностувати, оскільки симптоми досить невизначені. Але якщо поряд з болями в м’язах у Вас виникають проблеми з зубами і кістками, то напевно вся справа саме в вітаміні D.
Для того, щоб поповнити його запаси в організмі, включіть в свій раціон більше молочних продуктів, риби і морепродуктів. Також варто частіше бувати на сонці.

2. У Вас німіють ноги

Якщо у Вас часто німіють ноги і при ходьбі ви відчуваєте труднощі (наприклад, часто втрачаєте рівновагу або падаєте), то є ймовірність того, що у вас недостатньо вітаміну В12. Саме цей вітамін відповідає за підтримання здоров’я мозку і нервової системи.

Для підтримки балансу вітаміну В12 вам необхідно споживати більше є риби, курки, молочних продуктів, овочів.

3. Проблеми з нічним баченням

Ваші очі погано бачать у темряві, у вечірній час вам складно розгледіти предмети? Є ймовірність, що Ваш організм страждає від нестачі вітаміну А.  Але пам’ятайте: якщо дефіцит цього вітаміну буде тривалим з часом, у Вас можуть виникнути і більш серйозні проблеми із зором, ніж просто неможливість розрізнити предмети в темряві.

Дієта, багата на вітамін А, повинна включати в себе зелені овочі (шпинат, капусту, цибулю), оранжеві овочі (морква, гарбуз, солодкий перець), і яйця.

4. У вас запізніла  реакція

Якщо ви не встигаєте зловити м’яч або реагуєте на червоний сигнал світлофора із запізненням, можливо, причина не у Вашій неуважності, а в нестачі вітаміну Е. Саме цей вітамін відповідає за здоров’я нервової системи і наші реакції.

Запаси вітаміну Е можна поповнити, включивши в раціон зародки пшениці, яйця, м’ясні субпродукти, горіхи і авокадо.

5. У вас довго заживають рани

Навіть маленька подряпина затягується у вас занадто довго, набагато довше, ніж зазвичай? Мабуть, Вам не вистачає вітаміну  С.  Він забезпечує регенерацію клітин організму, в тому числі і клітин шкіри, без нього (а також цинку) процес загоєння відбувається дуже повільно.

Щоб поповнити запаси вітаміну С, їжте більше цитрусових, зелених листових овочів.

6. У Вас часто буває поганий настрій

Не завжди причиною цього бувають життєві негаразди. Іноді депресія виникає через нестачу вітаміну В1. Як і вітамін В12, він відповідає за здоров’я нервових і мозкових клітин. Якщо його недостатньо, Ви можете відчувати себе “розбитими”, нещасними. До речі, на тлі нестачу вітаміну В1 може навіть розвинутися алкоголізм.

Включіть у свій раціон  червоне і біле м’ясо, субпродукти, квасоля, горох, сочевицю, зародки пшениці.

7. Неприємний запах з рота

Якщо ви стежите за гігієною порожнини рота і здоров’ям зубів, але неприємний запах з рота все одно присутній, можливо, справа в нестачі вітаміну В3. Його дефіцит призводить до погіршення роботи печінки, що, в свою чергу відбивається на роботі шлунки і кишечника, як підсумок – проблеми з травленням і поганий запах з рота.

Нестача цього вітаміну допоможе поповнити меню, яке включатиме жирну рибу, м’ясо, насіння соняшника, буряк.

Джерело: healthinfo.ua 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*