Шість найкращих продуктів осені для схуднення

29.10.2016 / Статті

Восени слід включити в раціон ряд продуктів для схуднення.

З приходом холодних осінніх і зимових днів традиційно підвищується апетит, адже холод і голод – це фізіологічна і психологічна взаємозалежність.

Підвищення апетиту на тлі похолодання зовсім не міф, а науково доведений факт, адже недолік тепла і зниження рівня серотоніну компенсуються поглинанням висококалорійної і жирної їжі, яка імітує відчуття щастя.

Дієтологи рекомендують в холодні осінні та зимові дні звернути увагу на сезонні продукти, які допоможуть схуднути або, як мінімум, не набрати зайву вагу.

Вивчивши дослідження вчених, видання “Новое время” називає шість продуктів, які варто включити в раціон, щоб зберегти фігуру і здоров’я.

1. Гарбуз

Гарбуз багатий каротиноїдами, які запобігають метаболічний синдром, згідно з дослідженням, результати якого були опубліковані в науковому журналі British Journal of Nutrition.

Крім того, гарбуз можна віднести до низькокалорійних продуктів – його калорійність становить 28 ккал на 100 грамів продукту. Будучи природним вітамінно-мінеральним комплексом, гарбуз багат клітковиною, вітамінами С, Е, В1, В2, РР, а також містить калій, кальцій, залізо, магній і цинк.

2.Яблука

Яблука – справжній рекордсмен по корисності і контролю апетиту. Вони знижують рівень холестерину, адже в одному яблуці міститься близько чотирьох грамів клітковини, частина якої існує у формі пектину – розчинного волокна, яке, як було доведено вченими, знижує рівень ліпопротеїнів низької щільності.

Також яблука забезпечують відчуття ситості і допомагають стежити за фігурою. Зокрема, один з компонентів шкірки яблука – урзолова кислота, згідно з результатами одного з досліджень на мишах, знижує ризик розвитку ожиріння, оскільки сприяє більш швидкому спалюванню калорій і подальшому схудненню.

3.Кориця

Більшість наукових досліджень спрямовані на те, щоб виявити ступінь впливу кориці на рівень глюкози в крові. В ході одного з досліджень за участю 22 добровольців, схильних до діабету і які мають проблеми з обміном речовин, що приймали по 500 мг екстракту кориці щодня протягом 12 тижнів, з’ясувалося, що вживання ароматної прянощі насправді призводить до зниження рівня цукру в крові натще і зниженню запасів підшкірного жиру.

Ще одне наукове дослідження, проведене пізніше, також довело, що вживання кориці як в цілісному вигляді, так і у вигляді екстракту зменшує рівень глюкози в крові натще у людей, які страждають від діабету ІІ-го типу або схильних до цього захворювання.

Шведськими вченими також було доведено, що кориця здатна знизити апетит і забезпечити відчуття ситості.

4. Волоські горіхи

Незважаючи на високу калорійність, волоські горіхи активно застосовуються в дієтичному харчуванні, адже мають так звану «корисну калорійність», яка, при правильному вживанні, стимулює обмінні процеси і не сприяє додатковому накопиченню жиру в органах і тканинах.

Високий вміст корисних жирів сприяє ситості і стійкості рівня цукру в крові, завдяки чому знижується тяга до солодкого.

Крім того, волоські горіхи підвищують імунітет і позитивно впливають на роботу нервової системи.

5.Цвітна капуста

Цвітна капуста належить до дієтичних продуктів харчування. Вона є відмінним джерелом калію, кальцію, марганцю, магнію, заліза, міді, фтору, цинку і вітамінів В1, В2, В6, С і К. Зокрема, високий вміст вітаміну С, згідно з дослідженням, результати якого були опубліковані в науковому журналі Nutrition & Metabolism, сприяє спалюванню жиру.

Цвітна капуста також покращує імунітет, сприяє регенерації шкіри, нігтів і волосся, поліпшує травлення.

6.Чай

Як зелений, так і чорний чай є свого роду чудо напоєм для боротьби із зайвою вагою.

У чаї міститься кофеїн, який прискорює метаболізм. Крім того, чай багатий на флавоноїди, які відіграють велику роль у підтримці здорової ваги, про що свідчить масштабне дослідження, опубліковане в науковому журналі BMJ.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*