Місце на Любомльщині, де ваші слова підтримки будуть на вагу золота

06.05.2016 / Статті

Вони радіють, якщо чужі люди приділяють їм навіть мінімальну увагу, і відчувають подвійний біль, коли нема кому їх підтримати та почути. У них є надія на велике майбутнє, мрія збудувати справедливий моральний світ та реалізувати щирі життєві задуми. Єдине, що їм треба для цього – мама й тато.

Напередодні Великодніх свят із гостинцями до вихованців Головненської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, що на Любомльщині, завітали активісти Нововолинського Молодіжно-ресурсного центру “Нові Крила”. Вони доставили дітям речі та солодощі. Разом із благодійниками там побували й журналісти КОРДОНу.

Діти зустрічали гостей усмішками, віршами та загадками. Кожен намагався продемонструвати свій талант, аби вразити відвідувачів й заслужено отримати подарунок.

IMG_6461

IMG_6504 IMG_6510 IMG_6524 IMG_6536

Поїздка відбулась за сприяння Фонду Ігоря Гузя “Прибужжя”. Виконавчий директор Фонду Борис Карпус особисто прибув поспілкуватися з дітьми. Матеріально долучились нововолинські підприємці, брати Бадзюні, та лікар-стоматолог стоматологічного відділення міста Любомль Сергій Шидловський.

IMG_6542 IMG_6549 IMG_6555 IMG_6559 IMG_6571

Директор інтернату Наталія Сушик висловила щиру вдячність за допомогу небайдужим нововолинським та любомльським волонтерам. Вона провела гостям екскурсію по території закладу.

У житловому приміщенні облаштовані окремі спальні кімнати для хлопчиків та дівчаток. Дизайнерські витвори вихованців чудово доповнюють інтер’єр затишних кімнат.

Одразу на місці є тренажерний зал, народна фольклорна світлиця, стоматологія та інші медкабінети. Під час наших відвідин медики були на робочому місці.  Скрізь чисто, охайно та пристойно омебльовано.

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

Класи, розташовані у сусідній будівлі, виграють мозаїкою дитячих малюнків та рукодільних виробів. Одне з достоїнств закладу – комп’ютерний клас. Такого не часто побачиш навіть у міських школах. Ще одна гордість інтернату – музей вишитих ікон вихованців.

IFIF

IF

IF

IF

«Не позор нас», – пролунало з уст дванадцятирічної дівчинки до ровесниці з фізичною вадою, яка поспішила знайомитись із журналістами. Для цих дітей важливо, незалежно від їхнього соціального статусу, тримати “марку” закладу, не заплямовувати обличчя інтернату.

Для підлітків спілкування з нами та наша увага до їхніх індивідуальних особистостей були на вагу золота. Здавалося, й про печиво,  й про привезені речі діти забули. Потягнулися обніматися з відвідувачами, пропонувати власні ідеї для журналістських проектів. Запрошували погратися на гарно облаштованому спортмайданчику.IMG_6654

IF

IF

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*