Лікуємо кашель без медикаментів: три дієвих способи

22.10.2016 / Статті

Існує думка, що треба лікування кашлю без сиропу це неможливо. Але ось проблема: немовлятам до 6-ти місяців сироп не можна, та й вагітним у першому триместрі краще уникати прийому ліків. Що ж робити?.

Важливо зрозуміти сам принцип, що і навіщо лікувати. Якщо кашель сухий, то в легенях і бронхах мало слизу, викашляти бактеріальну інфекцію неможливо. Тому завдання – розрідити слиз і допомогти з відхаркуванням. Але як це зробити без сиропу?

Спосіб перший: інгаляції

Якщо завдання – розрідити слиз, то той самий ефект, що і від прийому сиропу, дасть проста інгаляція мінеральної лужною водою без газу. Головне – не переборщити, тому що занадто багато слизу в легенях – середовище для розмноження ще більшої кількості бактерій. Відкашлюється – і вистачить.

Спосіб другий: дренажний масаж

Вологий кашель – ще не перемога над хворобою. Необхідно кашляти часто, чим частіше – тим швидше все відкашлявся і настане одужання. Для цього підійде дренажний масаж спини, мета якого – «розбити» місця з застояним слизом, це провокує якнайшвидше відкашлювання. Насправді не потрібно бути професійним масажистом, щоб впоратися із завданням – чотири простих рухи може освоїти кожен, нашкодити хворому при цьому неможливо.

Спосіб третій: вологе прохолодне повітря і часте вживання рідини

Чим більше вологи будь-яким шляхом потрапить в організм, тим краще. Прогулянки на свіжому повітрі, провітрювання і рідина у великих кількостях тільки прискорять повне одужання.

Важливо розуміти!

Якщо йдеться про малюка до 2-х місяців і якщо кашель у дитини супроводжується високою температурою, необхідно постійне спостереження лікаря – прослуховування легких стетоскопом на предмет хрипів (вони свідчать про пневмонію). Лікування в таких випадках вищеописаними методами може бути небезпечним!

У будь-якому випадку, на прийомі у лікаря уточніть, чи можна у вашому конкретному випадку замінити сироп інгаляціями і дренажним масажем.

Джерело:moirebenok.ua

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*