Експерти розповіли, як безпечно зустріти Новий рік

31.12.2016 / Статті

Якщо Ви хочете безпечно зустріти Новий рік, прислухайтеся до порад експертів.

Попередьте сусідів, що Ви їдете. Попросіть їх хоча б прислухатися до того, що відбувається за дверима.

Найнадійніший спосіб захисту від квартирних злодіїв – постановка квартири на пульт центральної охорони. Але якщо коштів недостатньо, залишається сподіватися на сталеві двері.

Навіть якщо ви вдома, будьте обережні. Не варто запрошувати до святкового столу першого зустрічного, навіть дуже привабливого. У новорічні свята домушники прикидаються милими створіннями – навіть Дідами Морозами і Снігуроньками.

1. Жодної копійки кишеньковим злодіям

Не ховайте гаманці та цінні речі в зовнішніх кишенях верхнього одягу або задніх кишенях штанів. Намагайтеся не демонструвати великі купюри навіть в магазині. Сумку не випускайте з рук і завжди тримайте перед собою. У транспорті в “годину пік” треба бути обережним, особливо біля дверей: вихопити сумочку і вискочити на вулицю – один з найпоширеніших видів крадіжок в підземці.

2. Випили зайвого – ідіть додому

Повертаючись з вечірки, не варто економити на таксі. А якщо йти недалеко, краще не повертатися одному і уникати темних і небезпечних провулків. Не беріть з собою на вечірки великі суми готівки. І найголовніше: оцінюйте критично свої сили, коли п’єте алкоголь.

Не здумайте сідати за кермо, навіть якщо випили зовсім трохи.

3. Магніт для “барсеточника”

“Барсеточники” вишукують в торгових центрах людей з грошима, слідкують за ними і нападають на світлофорах і в заторах. Не діставайте пачки купюр, розплачуйтеся в магазині по одному папірцю. Рухаючись в заторах, заблокуйте двері, а сумку з грошима краще приберіть під сидіння. Пробили колесо або здалося, що вас ззаду зачепили? Або хтось намагається заговорити з вами, коли ви сидите в авто?

“Барсеточники” часто намагаються відвернути увагу клієнта і навіть імітують ДТП. Так що будьте уважні, а виходячи з салону машини, прихопіть сумку з собою. Не залишайте в салоні речі і навігатори з реєстраторами.

4. Обережно: “лівий” алкоголь

У новорічні свята виробники фальсифікованого алкоголю активізуються. Поліцейські радять звертати увагу на акцизну марку: її відсутність або сліди переклеювання – головна ознака підробки. Етикетка на пляшці повинна бути приклеєна рівно, без здуття і патьоків клею, а сам напій не повинен містити осаду.

Купувати спиртне краще в перевірених магазинах, а якщо якість напою викликає найменші сумніви, краще відмовитися від покупки.

Джерело: healthinfo.ua

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*