Чому Ваш мозок відмовляється працювати: 7 найпоширеніших причин

12.11.2016 / Статті

Іноді ми не можемо зрозуміти, чому наша голова відмовляється працювати.

На перший погляд, все відбувається, як зазвичай, крім одного: ми відволікаємося, зациклюємося на непотрібних деталях, не можемо зосередитися.

І чим довше це відбувається, тим більше нас це дратує.

Щоб відновити ефективну роботу мозку, потрібно виявити причину збою, усунути її, зазначає Галина Шабшай, сертифікований life-коуч, коуч Міжнародної Асоціації Еннеаграма.

Отже, ваш мозок не буде працювати, якщо:

1. Не висипатися.

Більшості людей щодня необхідно мінімум 8 годин сну, але ця цифра індивідуальна. Крім тривалості сну важливо його якість – він повинен бути безперервним.

2. Не вміти управляти стресом.

Існує багато доступних способів боротьби зі стресом, в тому числі медитація, ведення щоденника, робота з психологом, йога, дихальні практики. Всі вони мають свої переваги з точки зору допомоги в роботі мозку.

3. Не рухатися.

Фізичні навантаження дозволяють посилити кровообіг, а разом з тим і приплив кисню і поживних речовин в усі тканини тіла. Регулярна фізична активність стимулює вироблення речовин, які допомагають з’єднанню і навіть утворення нервових клітин.

4. Не пити достатньо води.

Наше тіло приблизно на 60% складається з води, а мозок містить ще більше води – 80%. Якщо пити недостатньо води, то ви станете дратівливими і навіть агресивними, а ваша здатність приймати правильні рішення знизиться. Пийте як мінімум один стакан питної води (спробуйте пити теплу воду) щогодини протягом дня.

5. Не їсте корисні жири.

Уникайте оброблених, гідрогенізованих жирів, які називаються трансжирами і мінімізуйте споживання насичених тваринних жирів. А ось жири, які містяться в горіхах, нерафінованих рослинних маслах, авокадо, в якісній рибі, насінні льону дуже корисні для мозку.

6. Не тренувати свій мозок.

Вивчення нових предметів, отримання додаткових навичок, інтелектуальні хобі допомагають зберігати і примножувати ресурси мозку. Постійні “тренування” гарантують, що він буде працювати на найвищому рівні протягом усього життя.

7. Не їсти кожен день свіжі фрукти, овочі і зелень.

Користь від  цільних продуктів в нашому раціоні безцінна, особливо це стосується рослин: овочів, фруктів, зелені, злаків, бобових. Вони багаті вітамінами, мінералами, антиоксидантами, клітковиною; все це необхідно для роботи мозку.

Джерело: Обозреватель

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*