Американські дієтологи назвали 10 дієт, що шкодять здоров’ю

16.10.2016 / Статті

Американські дієтологи назвали 10 найгірших дієт, які можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю.

За словами експертів, у прагненні мати струнку фігуру, багато дівчат часто підхоплюють модні тенденції в області харчування, в надії на їх ефективність.

Але неординарні методи можуть дати лише короткочасний ефект, а зловживання новим режимом харчування може призвести до виникнення серйозних проблем зі здоров’ям, передає Новое время. Щоб не піддавати себе небезпеці, дієтолог рекомендує уникати таких дієт:

Дієта на основі дитячого харчування

Як пояснює дієтолог Шерон Палмер, дитяча їжа являє собою дієтичні продукти, перетерті в пюре, тому таке харчування зовсім не допоможе схуднути. Окрім того, організм не засвоює повноцінно вітаміни і мінерали з дитячого харчування, а також воно надто швидко засвоюється і часто виникає почуття голоду, що призводить до збільшення вживаних калорій.

Дієта на основі яблучного оцту

Дана дієта полягає в тому, щоб перед основними прийомами їжі випивати стакан яблучного оцту з медом і перцем. За словами дієтолога Джині Ервін, такий метод в першу чергу протипоказаний людям з проблемами травлення, але оцет також шкідливий і здоровим людям, адже може призвести до гастриту або виразкової хвороби.

Дієта на основі хоріонічного гонадотропіну

Така дієта грунтується на вживанні препаратів з хоріонічним гонадотропіном – гормоном, який починає вироблятися у вагітних жінок, а також слідує суворе обмеження в 500 калорій. Дієтолог Ашвіні Машру стверджує, що такий метод не забезпечує організм належною кількістю поживних речовин і вітамінів. Більше того, такий спосіб схуднення може порушити травлення і навпаки призвести до набору ваги. Що стосується препаратів на основі гормону, то його ефективність у боротьбі із зайвою вагою не має доказів.

Військова дієта

Такий режим передбачає харчування будь-якими продуктами протягом трьох – п’яти днів, але загальна кількість калорій не повинна перевищувати 1400. Після цього слід зробити перерву на звичне харчування. Провідний дієтолог з Майямі Моніка Ослендер стверджує, що немає ніяких доказів ефективності такого режиму харчування. Окрім того, після повернення до звичного харчування, є велика ймовірність набору ваги.

Глиняна дієта

Такий неординарний спосіб схуднення передбачає вживання невеликої кількості глини, розмішаною в воді. Вважається, що це допомагає вивести токсини з організму і перемогти голод. Насправді ж, регулярне вживання глини може завдати серйозної шкоди травленню і привести до гастриту і непрохідності кишечника. Більше того, глина абсорбує вітаміни і мінерали, тому не дає їм засвоюватися.

Повітряна дієта

Така дієта полягає в безглуздій маханині ложкою, імітуючи вживання їжі. Дієтолог Ребекка Стрічфілд повністю критикує цей метод порівнює його зі звичайним голодуванням, яке викликає порушення роботи всіх систем організму і викликає розлади прийому їжі.

Дієта за допомогою стрічкового хробака

Як пояснює Олександра Касперо, цей радикальний метод є божевільним за своєю природою і рідко коли приводить до хороших наслідків. Черв’як в організмі не тільки з’їдає частину їжі, але й росте, а також рухається. Тому він може переповзти в будь-яку частину тіла і від нього буде дуже складно позбутися. Більше того, він буде поступово отруювати організм своїми продуктами життєдіяльності.

Знежирена дієта

Дієтолог Джекі Балу пояснює, що така дієта є абсолютно неефективною. Вживання знежирених продуктів зазвичай призводить до набору ваги, оскільки вони є більш калорійними. Окрім того, недолік жирів в організмі підсилює тягу до вуглеводних продуктів. Як пояснює дієтолог, жири є необхідним компонентом правильної роботи організму, тому їх не можна виключати з раціону.

Лужна дієта

Даний метод передбачає повну відмову від так званої «кислотної» їжі, яка включає в себе м’ясо, рибу, яйця, молочні продукти, зелень, напівфабрикати і алкоголь. Таким чином в організмі утворюється лужне середовище, яке буде знищувати жир. Як пояснює дієтолог Джулі Харрінгтон, такий метод не має жодних наукових підтверджень, а організм здатний самостійно контролювати рівень pH.
Дієта на основі печива

Така дієта передбачає вживання двох печенюшок, приготованих з особливих інгредієнтів, які запобігають голоду, через кожні 2 години, а після десяти з’їдених печенюшок можна дозволити собі повноцінну вечерю в 500 калорій. За словами Стефані Клар, немає необхідності замінювати нормальні продукти, що містять повноцінні білки, жири і вуглеводи на штучні аналоги.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*