10 найкращих продуктів для роботи мозку

02.06.2016 / Статті

Горіхи, помідори і чорниця – лише невелика частина списку.

Коли роботи накопичилося багато, а сил вже немає, не поспішайте бігти в аптеку за “допінгом”, а просто використовуйте правильні продукти. “Зарядити” свій мозок і трохи підбадьоритися може не тільки каву.

UBR пропонує ТОП-10 корисних продуктів для гарної продуктивності мозку.

1. Чорниця
Постійне споживання чорниці допомагає поліпшувати пам’ять і навіть запобігати її втраті.Це з’ясували вчені з США. Для кращого ефекту фахівці рекомендують поєднувати споживання чорниці та спеціальні вправи для розвитку пам’яті.

2. Цільнозернові продукти
Продукти з цільного зерна є повільними вуглеводами, які безперервно виділяють глюкозу і забезпечують ваш мозок зарядом енергії протягом тривалого часу. Медики рекомендують вживати коричневі, необроблені крупи, цільнозерновий хліб і макарони з грубої муки.

3. Жирна риба
При вживанні жирної риби на 19% зменшуються шанси зіткнутися з проблемами з пам’яттю. Незамінні нашому організму жирні кислоти вкрай важливі, зазначають дієтологи. Крім риби, хорошим джерелом омега-3 можуть стати масло льону і сої, гарбузове насіння, масло волоського горіха і боби сої.

4. Помідори
Вченими доведено, що помідори містять лікопін, який є потужним антиоксидантом захищає наш організм від вільних радикалів, які, в свою чергу, провокують розвиток хвороби Альцгеймера.

5. Чорна смородина
На розумову активність добре впливає Вітамін С. Кращим його джерелом є смородина. В одній ложці міститься добова доза цього корисного для мозку вітаміну.

6. Насіння гарбуза
Для отримання добової дози цинку досить з’їдати жменю гарбузового насіння в день. Він необхідний для поліпшення пам’яті і розумових навичок, відзначають фахівці.

7. Брокколі
Відмінне джерело вітаміну К, який, як відомо, підсилює когнітивні функції і поліпшує розумові здібності.

8. Шавлія
Шавлія має репутацію рослини, що поліпшує пам’ять. Дослідження показали, що вся справа в ефірних маслах, тому включення шавлії в раціон – необхідно.

9. Волоські горіхи
Прийом вітаміну Е знижує порушення пам’яті, особливо у людей похилого віку. Хорошим джерелом вітаміну Е є горіхи, а особливо волоські. Сюди ж належать зелені листові овочі, оливки, яйця і спаржу.

10. Зелений чай
Вживання зеленого чаю сприяє кращому засвоєних знань і практичних навичок. Про це заявили японські вчені, які провели дослідження за участю участь понад 700 літніх людей старше 60 років.Примітно, що навіть ті, хто пив зелений чай всього 1 раз на тиждень, показали хороші результати.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*