Улюблена страва українців подорожчала на 18%

01.09.2018 / Новини

За останній рік вартість інгредієнтів на вареники зросла на 18%, при інфляції з серпня 2017 по липень 2018 у 8,6% та зростання курсу долара на 10%.

Про це повідомив Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.

“За останніми даними статистики 800 г борошна коштувало 8 грн, 300 г свинини – 34,3 грн, 300 г яловичини – 37,4 грн, 50 г вершкового масла – 9,1 грн, 150 г цибулі й сала відповідно 1,1 грн та 10,2 грн, 250 г сметани – 13 грн. За тою ж офіційною статистикою рік тому: 800 г борошна коштувало 7,6 грн, 300 г свинини – 29,4 грн, 300 г яловичини – 31,8 грн, 50 г вершкового масла – 7,1 грн, 150 г цибулі та сала відповідно 1,6 грн і 7,2 грн, 250 г сметани – 11,1 грн. Таким чином українські вареники з м’ясом, піджаркою та сметаною за рік подорожчали на 17,3 грн, або на 18%. У 2017 році вони коштували 95,8 грн, а в цьому вже 113,1 грн”, – написав Дорошенко.

Також він зазначив, що за опитуваннями вареники займають друге місце після борщу за визначення української страви №1, 57% українців назвали їх улюбленою стравою, а ще 13% віддали перевагу галушкам, хоча вони, на відміну від вареників, не мають начинки.

Найбільше любителів вареників знаходиться на Заході, де за них проголосували 65%, а галушок на Сході – 17%.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*