
Міністерство землеробства Латвії закликало Єврокомісію суворо стежити за українськими виробниками яєць, щоб уберегти латвійських споживачів від сальмонели.
8 серпня міністр землеробства Латвії Каспар Герхардс направив комісару ЄС з питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів відповідний лист — повідомляє Delfi, пише delo.ua.
За інформацією міністерства, в ході контролю, проведеного Продовольчо-ветеринарною службою (ПВС) на кордоні, у кількох випадках у яйцях і яєчних продуктах українського походження був виявлений збудник небезпечного захворювання — сальмонельозу.
Як зазначив Герхардс, ЄС є єдиним ринком, тому повинні бути єдині умови для всіх виробників, в тому числі і для країн Євросоюзу, з якими укладено торговий договір.
“Незалежно від того, в якій країні відбувається виробництво, продукт повинен відповідати всім вимогам якості і особливо безпеки. Не можна допустити, щоб українські виробники яєць своєю продукцією загрожували здоров’ю жителів Латвії та інших країн”, — пише міністр.
Раніше латвійські виробники яєць звернулися в ПВС та інші інстанції з проханням дуже ретельно перевіряти яєчну продукцію українського походження.
У свою чергу, підприємство Ovostar Europe, що забезпечує розповсюдження продукції Ovostar Union в ЄС і на Близькому Сході, звернулося в правоохоронні органи у зв’язку з появою в Латвії не відповідної дійсності інформації про низьку якість продуктів.
Залишити коментар