За добу на “Ягодині” перевірили температуру 3700 подорожуючим

27.02.2020 / Відео, Новини

За добу у міжнародному пункті пропуску «Ягодин» перевірили температуру 3700 подорожуючим, які в’їжджають в Україну.

Заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу на кордоні з Польщею діють від вівторка, 25 лютого. Про це повідомляє Суспільне мовлення України.

Водій Дмитро Кропивницький каже: два дні провів у Литві. Перш ніж дозволити в’їзд в Україну, чоловіку вимірюють температуру. Запроваджені заходи безпеки на кордоні, каже чоловік, підтримує: «Я вважаю, що потрібно. Тому що, якщо не догледіти, то тоді можна і не зробити необхідних заходів, щоб потім це зупинити. Якщо його запустять, потім нічого не вдіяти. Так воно повинно бути, це захист населення».

Стан здоров’я водіїв на кордоні від ранку середи, 26 лютого, перевіряє помічник епідеміолога Любомльського відділу лабораторного центру Анатолій Ключук. Каже: на пункті пропуску для температурного скринінгу подорожуючих мають два вимірювальні прилади. Працює у спецодязі:

«Захисний халат, рукавички, респіратор, маска, шапочкаЦе термометр дистанційного вимірювання температури. Просимо людину, щоб витерла волосся і на відстані 0,5-1 сантиметра приставляємо і вимірюємо».

За добу, каже Анатолій Ключук, у пункті пропуску людей з підвищеною температурою тіла не зафіксували. Якщо у лікаря чи військового фельдшера виникнуть сумніви щодо стану здоров’я подорожуючого, його ізолюють у санітарній зоні.

Засобами захисту від вірусів забезпечені не лише медики, а й усі працівники у пункті пропуску, – каже речниця Луцького прикордонного загону Оксана Петрів.

«Всі прикордонники забезпечені стерильними одноразовими масками, рукавичками. На каналі руху на в’їзд в Україну всі працюють як прикордонники так і митники. Наразі конфліктних ситуацій не було. Люди з розуміння ставляться до цього. Самі розуміють, що це безпека нашої країни, людей які в ній проживають», – повідомляє Оксана Петрів.

Скільки триватимуть такі заходи на кордоні поки невідомо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*