Влада Нововолинська палець об палець не стукне, аби привести міську лікарню до належного стану

09.09.2020 / Відео, Новини

У Нововолинську адміністрація опорного медзакладу – міської лікарні, не справляється зі своїми функціями і обов’язками щодо забезпечення належних умов роботи для персоналу, який займається лікуванням і прийомом хворих з підозрою на COVID-19. Через це у міській раді скликали позачергову сесію – йдеться у сюжеті «12 каналу».

Нині Нововолинська міська лікарня – один із опорних медичних закладів області. Однак, як розповідають місцеві мешканці, у ній недотримуються необхідних санітарних норм під час пандемії.

«У лікарні розпочався ремонт і, відповідно, не дотримувалися санітарно-гігієнічних норм, яких мали б дотримуватись під час боротьби з COVID-19. Це побачили депутати, які ініціювали позачергове засідання сесії Нововолинської міської ради», – розповів помічник-консультант народного депутата Ігоря Гузя Борис Карпус.

Особисто пересвідчився у наявності порушень депутат Нововолинської міської ради Віктор Марчак, який запевняє, що в лікарні не просто не дотримуються карантинних обмежень: «Коли ми прийшли в лікарню, я побачив ремонт, побачив ширму прозору, яка від вітру бовталась. Коли тільки двері відкривались – повно пилу сипалося у прийомний покій. Так на пилові в основному й осідають різні віруси. Я не бачив там боротьби з вірусами», – каже Віктор Марчак.

Головний лікар медзакладу Віктор Мороз усе «списує» на ремонтні роботи, які мають завершитись у жовтні. А міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков, поготів не бачить жодних проблем у роботі міської лікарні.

«Думаю, кожен із тих, хто тут присутні, хоч раз у житті переживав ремонти: капітальний, біжучий, що десь обходилось без якоїсь шворки-пилі і так далі… і все було ідеально?» – вступив Віктор Сапожніков, який попри те, що сам перехворів на коронавірус, ревно відстоює інтереси свого протеже Віктора Мороза.

Та щодо доцільності ремонту і раціональності використання коштів, депутат міської ради Володимир Шаповал має власну думку. Зокрема, він не йме віри тому, що роботи будуть виконані якісно, в той час, як у палатах інфекційного відділення немає елементарних цілих ліжок. За його словами – адміністрація медустанови не спромоглась у період пандемії коронавірусу оптимізувати ресурси і зробити належні умови, принаймні, в інфекційному відділенні, де нині перебуває чи не найбільше пацієнтів.

Натомість радник міського голови Володимир Рожелюк на обґрунтовані заяви та зауваження депутатів, медиків та активістів, назвав учасників обговорення «зборищем». Це в свою чергу викликало у залі велике обурення. Попри те, що депутати прийняли рішення створити спеціальну комісію, керівництво медзакладу на чолі з досі чинним міським головою Нововолинська Віктором Сапожніковим дали зрозуміти, що палець об палець не стукнуть, аби привести лікарню до належного стану.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*