У Володимирі-Волинському конфлікт між лікарем та адміністрацією медзакладу переріс у мітинг

21.08.2020 / Відео, Новини

21-го серпня у дворі Володимир-Волинського ТМО зібралося багато людей, які прийшли підтримати лікаря-травматолога Андрія Веремеєнка. Днем раніше він опублікував пост у фейсбуці, де проінформував людей про неприйнятні для нього умови в лікарні, утиск керівництва та рішення звільнитись, якщо його ніхто не підтримає. Адміністрація лікарні розповідає, що отримувала скарги на лікаря, але звільняти його ніхто не хотів.

О 8:00 навпроти входу до ТМО зібралося більше сотні – півтораста людей, які прийшли підтримати лікаря, – передає БУГ.

Конфлікт почався навколо приміщення, яке знаходиться між двома кабінетами травматологів. За словами адміністрації, його лікар почав використовувати у своїх цілях. Головний лікар Володимир-Волинського ТМО Тетяна Ващук дивується, чому непорозуміння переросло у такий масштаб, адже вони борються за доступну і безкоштовну медицину. А лікар Андрій Веремеєнко на зібранні наголошував на “старому” питанні зібрання благодійних внесків та запевняє, нічого протиправного не робив, адміністрації лікарні не вірить та заявляє про утиски.

Зазначимо, що 20-го серпня на сторінці у фейсбуці лікар-травматолог, який 15 років працює у Володимир-Волинському ТМО Андрій Веремеєнко написав допис, де просив підтримки у людей, через, мовляв, створення умов для його звільнення і утиск зі сторони керівництва медзакладу.

До людей вийшла адміністрація лікарні, а також були присутні представники міської влади, депутати, проте “предметно” поговорити і розібратися не вийшло, за криками нічого не було чути. Лунали в сторону керівництва лікарні від людей образи.

Позиція лікаря-травматолога

За словами лікаря Веремеєнка, він облаштовував кабінет, про який іде мова, своїми силами, тому й бажає працювати у ньому сам, а двері зачинив через карантин, аби утриматись від лишніх контактів та вберегтися від зараження COVID-19.

“Зараз у мене така ситуація, що головний лікар просто шукає шанси, як мене з’їсти. Я навіть не хочу працювати, в мене є маленькі діти і я мушу не вмерти на робочому місці, себе зберегти і поставити на ноги дітей. Найменшому синові 10 місяців. І жінка в декреті. Я мушу.

Не прийшли б люди мене підтримати (повторює двічі, – ред.). Я зробив репост, попросив в людей підтримку, бо я вже сам не справляюсь тут”, – каже лікар-травматолог.

Журналістам БУГу лікар розповів, що утиск зі сторони нового керівництва триває півтора року.

На питання, чому так вирішено було зібрати людей саме сьогодні, адже за його словами, тиск триває півтора року, лікар-травматолог відповів:

“У мене був серцевий напад, у мене вже не раз було. Я таблетки приймаю, панадол від головної болі. Мені створюють всі умови, щоб я не міг працювати”, – каже лікар.

Позиція адміністрації медзакладу

Генеральний директор КП «Володимир-Волинське ТМО» Тетяни Ващук каже, конфліктна ситуація виникла через те, що Веремеєнко облаштувався у перев’язувальній кімнаті, яка являється спільною на два травматологічні кабінети і не допускає працювати у цій кімнаті інших травматологів ТМО:

“Хотіла би пояснити людям, бо неможливо було серед криків натовпу це висловити. Конфлікт вчора відбувся. Чому? Відповідаю: прийшов мій начмед з головною медсестрою на перевірку роботи поліклінічного відділення. Вони прийшли до мене і доповідають: “Тетяна Петрівна, в кабінеті травматолога Веремеєнка закриті двері спільної перев’язувальної кімнати, для 11 і 9 кабінету”.

Я пішла перевірила, двері дійсно закриті на замок, і підперті столом. Він уточнив, його столом, особистим. Я викликала лікаря і сказала: “Лікарю, операційна – спільна, ми працюємо в державній медицині, і не робіть, будь ласка, приватного прийому. Це всі зауваження, які були до лікаря.

Лікар відреагував бурхливо, вийшовши за двері, почав влаштовувати, не знаю, піар, для чого йому це було потрібно. За його звільнення я не казала, він вчора казав самостійно, що хоче звільнитися сам і не буде під такою адміністрацією працювати. Звертаюсь до громадян – почуйте нас, ми боремось за безкоштовну медицину. Я не хочу тут приватних платних прийомів в комунальній установі”, – каже Тетяна Ващук.

Як вирішення ситуації, Тетяна Ващук пропонує Веремеєнку надати доступ до цієї спільної кімнати.

Також гендиректор ТМО запевняє, що до неї неодноразово зверталися лікарі зі скаргами на Веремеєнка та все ж керівниця намагається знайти порозуміння. Про звільнення лікаря-травматолога мова не йде.

Адміністрація медзакладу в свою чергу запевняє, що готова створювати умови праці лікарю, але той не повинен перешкоджати роботі своїх колег.

На збори біля лікарні людей збирали через мережу та друкували оголошення

Відомо, що на збори біля лікарні людей збирали через мережу та навіть друкували і роздавали оголошення. До жителів міста надходили і повідомлення у месенджер фейсбуку із подібним змістом. Одне з повідомлень надійшло і до журналістки видання “Район.Володимир-Волинський”.

Журналістам БУГу Веремеєнко сказав, що не має ніякого відношення до цих повідомлень, він поширив свій допис у 3 місцевих групи у фейсбуці.

Як відомо, конфлікт ще не вичерпано. БУГ слідкуватиме за подіями.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*