У Володимирі в дворі багатоповерхівки завершують реконструкцію спортивно-ігрового майданчика. ФОТО

06.11.2020 / Відео, Новини

У дворі будинків №140 та №138/2 по вулиці Ковельській у Володимирі-Волинському закінчується реконструкція нового універсального спортивно-ігрового майданчика. Вже встановили огородження, нові ворота, баскетбольні щитки. Лишилось ще нанести розмітку.

Про це у фейсбуці повідомив ініціатор проєкту Олександр Стемковський, – передає БУГ.

“Вибори пройшли, але ми продовжуємо працювати. Сьогодні знову зібралися із жителями будинків №140 і 138/2, для того щоб самотужки допомогти хлопцям, які тут два тижні працювали і працюватимуть, власне, з фінальною чисткою і підготовкою поля для розмітки.

Стемковський розповів – має принести з наступного тижня спеціальний пристрій, за допомогою якого з подачею високого тиску будуть змивати рештки бруду, що не змогли вимести власними силами з майданчика. Після цього наноситимуть розмітку.

На майданчику встановили баскетбольні щити та кільця, основу вже зробили. Одну сторону, що йде від дороги, закрили огорожею, поставили хвіртку. Як каже ініціатор проєкту, власники авто, припаркованих біля майданчику, можуть спати спокійно, адже м’ячі, якими дітки гратимуться, не попадатимуть в автомобіль чи в перехожих.

“Після відкриття цього спортивного об’єкту, діти зможуть тут насолоджуватися баскетболом, футболом, бадмінтоном, кататися на велосипедах – все як бажали і хотіли наші жителі”, – зазначає Стемковський.

Відповів і скептикам, які запитували, чому покриття – не штучна трава:

“Ми з жителями будинків провели збори – розмовляли про створення ОСББ приблизно із 60-ма людьми. Одні говорили за штучну траву, інші – що треба залишити асфальт, бо хтось хоче кататися на велосипедах. Ми вирішили і прийняли компромісне рішення залишити асфальт. Його гарно вичистимо, вимиємо та нанесемо розмітку.

В планах, у майбутньому розробити тут спеціальне поліуретанове покриття, яке є на сучасних стадіонах та у третій школі. Але це все згодом. Є ворота, яких ніколи не було, й навіть тоді, коли я був маленький, грали у футбол та вигадували, як позначити для себе ворота, а зараз нашим дітям вже не треба нічого вигадувати”, – зазначив він.

Також привітав із перемогою міського голову Володимира-Волинського Ігоря Пальонку та зазначив, що покращення спортивної інфраструктури – в планах передвиборчої програми новоспеченого очільника міста:

“Бажаємо йому успіхів у реалізації планів і задумів, в тому числі, одним із них є покращення спортивної інфраструктури в місті, адже він заявляв про це у передвиборчій програмі, що бажав би, щоб кожен, фактично, двір мав подібний спортивні об’єкти.

У нашому дворі, можна сказати, що це пілотний проєкт, який ми запустили спільно з народним депутатом України Ігорем Гузем, у цьому нам значно посприяли фінансово. Так само, і фонд Ігоря Палиці “Тільки разом” виділив кошти на капітальну реконструкцію цього великого спортивно-ігрового майданчика”, – повідомив Стемковський.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*