У Нововолинську складно влаштувати дитину до дитсадка: приміщення віддали під інші установи – активістка

18.08.2020 / Відео, Новини

“Дистанційне” навчання видалося складним не лише для дітей, а й для їхніх батьків.

Про це в ефірі програми “Актуально” на 12 каналі повідомила мама трьох дітей, громадська активістка з Нововолинська Ірина Гіль.

За словами жінки, слід зробити все, аби з вересня діти таки пішли до школи.

“Навчання вдома – це не те, бо дитина постійно на щось відволікається, кудись відлучається. Нема того, що в школі. Не та обстановка. Зрештою і для батьків це дуже складно, адже, окрім своєї роботи, їм доводилося ще пояснювати багато шкільних тем. А я поясню дітям по-одному, інша мама своїй дитині по-іншому, а вчитель вимагає зовсім по-третьому”.

За її словами, зараз ще рано говорити про результати дистанційного навчання, однак воно точно про себе ще нагадає або під час атестації, або ЗНО.

“Хоча зараз і говорять про те, що всі задоволені результатами, але, як на мене, то це не так. Дистанційне навчання ще “аукнеться” дітям, коли буде видно, хто, що і коли пропустив”.

Тож Ірина Гіль переконана, що нехай навіть з всіма карантинними обмеженням, але навчання з вересня повинне бути в школах.

Не особливо кращою була ситуацію в Нововолинську і з дошкільними закладами. За словами мешканки міста, дитячі садочки брали по 10 дітей у групах, і то тільки тих, у кого обоє батьків працює.

Ірина Гіль розповіла також, що наразі у місті є мікрорайони, де складно і так влаштувати дитину до закладу. А все тому, що свого часу міська влада передала приміщення дитсадків під інші установи – автошколу, прокуратуру, в яких працює всього по 10 людей. Відтак, батькам доводиться шукати місця, прилаштовувати та, до прикладу, з центру возити дітей в інші мікрорайони.

“Коли мешканці гуртуються, піднімають це питання, влада намагається тільки згладити конфлікт, який назрів, а потім все одно робить так, як їй треба. Тому досі проблема нестачі місць у дитсадках Нововолинська стоїть досить гостро. Хоча влада закриває очі і каже, що це не так”, – пояснює Ірина Гіль.

У програмі “Актуально” розповіла Ірина Гіль і про те, що займається питанням наркоманії.

“Я живу неподалік школи. Дорогою до неї майже на кожній стіні є наркографія. Мені це дуже не подобається, адже бачить моя дитина, і вона теж може це купити”, – зазначила вона та додала, що власними силами разом з іншими небайдужими матусями мікрорайону зафарбовує ці графіті.

Але, каже вона, ця проблема не була би такою гострою, якби у місті у проблемних районах стояли камери стостереження.

Більше про це – дивіться у випуску

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*