Розповіли, скільки відпочивальників відвідало Світязь цього літа

01.09.2019 / Відео, Новини

Завершується літо, а разом з ним і сезон відпусток. Тож ті, хто не встиг відпочити, ще плекають надії на вдалу погоду оксамитового сезону. А тим часом на Світязі підбивають підсумки.

Скільки гостей найкраща природна локація Волині прийняла цьогоріч та що змінилося на озері Світязь, – інформує «Сфера-ТВ».

Від початку літнього сезону, а надто у липні, погода не особливо тішила спекою. Щоправда, надолужити втрачене відпочивальники змогли вже з серпня, коли позначки на термометрах сягнули 40 градусів. На сьогодні мальовничий Світязь вже відвідало понад 150 тисяч відпочивальників.

Марія Христецька, директорка Шацького національного природного парку, каже, що цьогоріч громадяни до сплати екозбору стали ставитися більш свідомо. Відтак, за сезон вдалось зібрати на 200 тисяч гривень більше, ніж торік.

«Гроші витрачаються на вивезення твердих побутових відходів, на біотуалети в пляжних зонах», – каже Тарас Юрчук, начальник відділу рекреації пропаганди та екоосвіти Шацького НПП.

Загалом на очищення пляжів та біотуалети Шацький нацпарк витратив цього року понад пів мільйона гривень. Трапляється, що місцеві підприємці підкидають власне сміття, аби його за свої кошти вивозив нацарк. Тож вже цього сезону працівники Шацького нацпарку були змушені чергувати на пляжі, аби контролювати ситуацію.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*