Питання про будівництво цементного заводу зняли з порядку денного сесії Грибовецької сільради

15.10.2020 / Відео, Новини

15-го жовтня у Грибовиці відбулася сесія сільради, на яку прийшла, окрім депутатів і голови, громадськість, а також завітала поліція.

Стільки люду зібралося через те, що в порядок денний внесли питання, яке стосується договору щодо розробки терикону біля колишньої 5-ої шахти, передає БУГ.

Нагадаємо, раніше Борис Карпус та Ігор Гузь закликали активістів приїхати 15 жовтня у Грибовицю та не допустити будівництва цементного заводу.

Сільський голова Павло Степанець зауважив, що важливе запитання, через яке під сільрадою зібралося стільки людей, будуть розглядати першим.

“Питання по договору щодо переробки терикону. Про розгляд договору і сам проект підписання: чи будемо, чи не будемо підписувати. Поліція просто приїхала, щоб не було ніяких заворушень і карантинних порушень”, – сказав голова.

Жителі розповідають, що прийшли під сільраду, тому що не хочуть допустити будівництва цементного заводу.

“Ми проти, тому що це дуже небезпечне виробництво. Я не хочу, щоб мої діти і онуки дихали тим повітрям, відомо, які наслідки дають такі підприємства. Крім того, це село, в якому було дві шахти і ці люди, які працювали там, мають багато захворювань. А це підприємство буде нищити здоров’я людей”, – розповіла мешканка Грибовиці.

Екоактивіст та громадський інспектор з охорони довкілля Віктор Степюк зауважив, що на його думку, цементного заводу в околицях Нововолинська не має бути, адже це занадто близько до житла людей.

Депутати спочатку прийняли порядок денний з проєктом рішення про договір, проте згодом до голосування за порядок денний повернулися, виключивши це питання з розгляду.

Борис Карпус розповів, що на сесії почув, що немає проєкту водовідводу, земельна ділянка не передана у власність громади, тому приймати договір про розробку терикона було би передчасно.

“Це могло би нашкодити, бо всі рішення, які приймає сільрада, легітимні та не втрачають своєї дії після того, як Грибовицька сільрада доєднається до Нововолинська. Наше прохання було єдине – не поспішати, адже дуже багато питань. Але його чомусь винесли на порядок денний. Сьогодні, я вважаю, було правильне рішення, це перемога.

На його думку, будь-які роботи на териконі можна починати тільки після ґрунтовного вивчення питання, а також почути думку місцевих мешканців.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*