Хто “посадив” 160 сосен просто на льоду озера Світязь?(ВІДЕО)

25.01.2017 / Відео, Новини

Шацькі лісівники, запевняють працівники їхнього господарства, використали “списані” сосни для облаштування чималої доріжки до водохрещенської ополонки на озері Світязь.

На найбільшому озері країни просто на льоду впродовж Водохреща “росли” сосни. 160 дерев шацькі лісівники рівненько висадили від берега аж до ополонки, в якій мали здійснюватись святкові купання. Зовсім поруч від тієї ділянки, за лічені кроки, священослужитель з парафіянами облаштували своє місце для обряду. Правда, вже без таких декорацій.

Директор Шацького національного природного парку Володимир Захарко на час нашого дзвінка, вранці 19-го січня, не був обізнаний в ситуації й пообіцяв розібратися, хто й що робить на підконтрольній йому території.

Подейкували, що лісівники у такий спосіб (неподалік від своєї рекреаційної бази) готувалися до приїзду начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка. Та насправді він не приїжджав на Світязь у ті дні.

У лісовому господарстві нам пояснили, що це дійсно їхні деревця, але вони “списані” після новорічних свят. Тому, щоб одразу не викидати їх на сміттєзвалище, вирішили зробити святкову алею на Водохреще.

Однак працівники лісгоспу попросили нас за офіційною версією все ж звернутися до директора ДП “Шацьке учбово-досвідне лісове господарство” Андрія Самолюка. Той, в свою чергу, чомусь не піднімав від нас трубки весь день. Можливо, був надто зайнятий або на невідомі номери телефонів не відвовідає.

Жителі Світязя кажуть, що “сосни заднім числом оформили на одного з працівників лісгоспу”. До того ж, запевняють, що люди лише підходили до ополонки пофотографуватися, але ніхто так і не занурився туди.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*