Брак засобів та кадрів, антисанітарія й порушення безпеки: на що пішли “карантинних” 11 мільйонів у Нововолинській лікарні

20.08.2020 / Відео, Новини

У Нововолинській міській лікарні прогресує бардак, плинність кадрів, антисанітарія, порушуються усі засоби безпеки щодо запобігання поширенню коронавірусу. Керівництво медзакладу не реагує на це.

Про це говорили в проекті «Нововолинськ LIVE» народний депутат України Ігор Гузь, кандидат на посаду Нововолинського міського голови Борис Карпус та депутат Нововолинської міської ради, лікар-хірург Магомед Магомаєв.

Зі слів Магомеда Магомаєва у Нововолинській міській лікарні прогресує бардак, плинність кадрів, антисанітарія. Він запевняє, що через хамську поведінку адміністрації, яка не рахується з реальними потребами медиків, медперсонал залишає роботу. Настав час, коли просто вже не можливо це все терпіти.

“Тут важко працювати і фізично (бо один працює за двох-трьох медиів за одну зарплату), і морально. А якщо хтось прийде новий працевлаштовуватись, то такі вимоги адміністрація висуває, що людина розвертається й іде геть, не хоче з такими працювати”, – зазначає лікар.

Окрім того, каже Магомаєв, у Нововолинській центральній міській лікарні порушують усі заходи безпеки, пов’язані з поширенням та діагностикою COVID-19: на приймальному відділенні, зокрема, разом з іншими хворими поступають пацієнти з підозрою на інфекцію. Відділення реанімації не ізольоване, там розпочали ремонтні роботи. Тому тепер і робітники, і медперсонал, і всі пацієнти (не лише ті, які з підозрою на коронавірус) пересікаються разом в одному приміщенні.

Бракує й засобів захисту та дезінфікуючих речовин, лікарі самі купують собі навіть рукавички для роботи.

“Постає питання, куди йдуть чи пішли ті гроші, які виділила міська рада (а це майже 11 мільйонів гривень) на подолання COVID-19?!”, – обурюється медик.

Проблем багато, а керівництво медичної установи на це не зважає, навіть після численних публічних заяв, звернень і просто людських прохань. Ані міський голова, ані Віктор Мороз — головний лікар лікарні, жодним чином не діють на користь людей, пацієнтів установи.

Ігор Гузь у свою чергу заявив, що у випадку перемоги команди парламентаря на виборах 25 жовтня, головний лікар пан Мороз більше не керуватиме установою. Адже за час каденції депутата до його приймальні у Нововолинську надійшли сотні звернень щодо хамства та неприпустимих дій з боку адміністрації як до медпрацівників, так і до пацієнтів.

«На жаль, на ці всі проблеми, що існують у Нововолинській лікарні, вже десятиліттями нуль реакції. Ні міський голова, ні його заступники, ні головний лікар – жодним чином ніхто ніяк не реагує, – сказав народний депутат.

Тож уже найближчим часом Ігор Гузь планує оформити звернення щодо цієї ситуації  до всіх інстанцій, у тому числі і до Міністра охорони здоров’я пана Степанова та прокуратури. Він закликав медиків не мовчати, почати говорити про проблеми відкрито. Зі свого боку пообіцяв підтримку та не дати нікого образити.

Кандидат на посаду Нововолинського міського голови Борис Карпус вважає, що новий керівник міської лікарні має  обиратися тільки шляхом відкритого конкурсу. Це дозволить знайти людину, яка дійсно вболіватиме за розвиток закладу та за свій медперсонал.

1 Коментар Брак засобів та кадрів, антисанітарія й порушення безпеки: на що пішли “карантинних” 11 мільйонів у Нововолинській лікарні

  1. А хіба не Магомет Джамбулатович, будучи депутатом НМР, допоміг В.Сапожнікову в 2014 році залишитися на посаді? Коли “Нововолинська штурмова сотня” прийшла скидати мера. У мене є фото з його задертою рукою. Якщо була така справа, то хай пан Магомаєв публічно покається і вибачиться перед містянами за свій багаторічний гріх у підтримці авторитарного керівника міста. І це буде правильно. Хто там на колажі, стоїть за В.Свириденком, посеред соратників і вірних слуг Віктора Борисовича? Придивіться добре. Я ще опублікую фото – у мене їх багато.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*