Активіст із Володимира-Волинського розповів про бездіяльність влади Саганюка, погрози та бажання змін

15.10.2020 / Відео, Новини

Тарас Сватко – відомий у Володимирі-Волинському активіст, який невтомно слідкує за законністю прийнятих владою рішень, прозорістю закупівель та якістю виконання робіт. У студії БУГу поспілкувались про найболючіші проблеми міста, взаємодію з діючою владою та майбутні вибори.

Резонансні розслідування про різноманітні махінації діючої влади, відверта обґрунтована критика, принциповість – те, що ми бачимо у текстових записах та відео на сторінці Тараса Сватка у фейсбуці та на його ютуб-каналі. Саме після його публікації про проєкт рішення, що стосується землі поблизу історичної пам’ятки валів городища, громадськість та окремі депутати висловили своє обурення та слідкували за тим, аби його не прийняли.

Журналісти поспілкувались з активістом про найгучніші справи, якими він займався. Зокрема Сватко розповів про фінансові махінації на комунальному підприємстві, побудовані лише на папері дороги в селищі цегельного заводу, бездіяльність екологічної служби стосовно забруднення місцевих водойм, таємні, проте очевидні своєю вигодою для окремих представників влади домовленостей, “ліквідацію” стихійного сміттєзвалища лише на словах.

Сватко неодноразово відкрито критикував місцеву владу та Петра Саганюка зокрема. Зрозуміло, що реакція на його слова та розслідування була неоднозначною.

Як зізнався активіст, йому та його близьким неодноразово погрожували, намагаючись залякати. Проте бажання справедливості та прозорості у всіх справах міста беруть гору над страхом, тож він і надалі продовжує слідкувати за законністю усіх рішень.

Нещодавно Тарас Сватко опублікував відео, в якому закликав не голосувати за діючого мера. Тож поцікавились, чи є у списках кандидатів люди, яким він довіряє, за кого готовий віддати свій голос. Конкретні імена, аргументація вибору, а також детальні роз’яснення незаконності окремих рішень місцевої влади – у сюжеті.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*