Вісім продуктів, що перемагають біль

02.11.2016 / Спорт

Мільйони людей у всьому світі страждають від хронічних болей.

Причини можуть бути різні: старі травми, мігрень, аутоімунні захворювання, хвороби печінки, синдром подразненого кишечнику, запальні захворювання, артрит, загальна перевтома і т. д.

Ці болі виснажують, викликають страждання, тривогу і депресію. Вони заважають отримувати задоволення від життя, знижують самооцінку, позбавляють впевненості в собі, порушують сон і не дають розслабитися. Не кажучи вже про те, що відчуваючи біль, ми гірше працюємо і справляємося з рішенням навіть простих завдань.

Болезаспокійливі препарати, безумовно, сприяють швидкому та ефективному полегшенню болю, але в довгостроковій перспективі вони можуть створювати велике навантаження на ваше здоров’я.

Природа, на щастя, пропонує нам багато природних протизапальних продуктів харчування, трав і спецій, які мають болезаспокійливі властивості і можуть в цілому зміцнити здоров’я і поліпшити структуру тканин. Якщо ви відчуваєте біль, намагайтеся якомога частіше вживати такі продукти, трави і вітаміни.

Куркума

Завдяки куркумі ця протизапальна пряність може полегшити біль в суглобах і зменшити запалення, в тому числі при фибромиалгии та інших запальних захворюваннях. Тут рецепт напою з куркумою, який ви можете приготувати дома.IMG_9980

Вишня

Антоціани, що містяться у вишні допомагають зменшити запалення і блокувати больові сигнали. Одне дослідження показує, що вишня також сприяє полегшенню м’язових болів після фізичних навантажень, знижуючи ймовірність пошкодження м’язів.

Імбир

Імбир – це ефективний протизапальний засіб для полегшення мігрені, артриту і м’язових болей. Під час одного дослідження виявилося, що за своєю ефективністю знімати періодичні болі він не поступається ібупрофену. Один з найкращих способів – додавати свіжий імбир в соки і смузі.

Риб’ячий жир

Вживання риби з високим вмістом жирних кислот омега-3 допомагає полегшити біль, поліпшуючи кровообіг і зменшуючи запалення в нервових і м’язових клітинах. Риб’ячий жир, як було доведено в ході досліджень, еквівалентний ібупрофену при полегшенні артриту і, можливо, інших типів болю. Рослинні джерела омега-3 – лляне насіння, насіння Чіа, насіння конопель і волоські горіхи.

Плоди шипшини

Більше 30-ти досліджень підтверджують здатність шипшини полегшувати біль, в тому числі викликану артритом. Шипшину можна приймати у вигляді чаю або порошку, а також в капсулах.

Ананас

Всього півсклянки ананасового соку в день допомагають значно знизити біль.

Магній

Цей електроліт підтримує м’язову і нервову функції. Це важлива поживна речовина міститься в темно-зелених листових овочах, бобових, горіхах і насінні, а також в темному шоколаді.

Вітамін D

Результати нового дослідження Британського товариства ревматологів дозволяють припустити, що низький рівень вітаміну D в організмі пов’язаний з хронічним болем. Болі в опорно-руховому апараті є визнаним симптомом гострого дефіциту вітаміну D.

Джерело: Країна здоров’я

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*