На озері Чорне в Шацьку розіграють хокейний «Кубок Шаковеля»

29.01.2017 / Новини, Спорт

Позмагатися на відкритому повітрі з’їдуться провідні хокейні колективи Волині.

Про це пише газета “Волинь-нова”.

Сьогодні, 29 січня, в селищі Шацьк Волинської області відбудеться хокейний турнір «Кубок Шаковеля». Майстри найшвидшої і наймужнішої гри змагатимуться під відкритим небом на замерзлому озері Чорне.

За почесний трофей – не шкодуючи ані себе, ані суперників – битимуться чотири дорослих колективи. Фактично, еліта хокейної Волині: місцева команда селища Шацьк, команда села Згорани Любомльського району, та знані колективи з Ковеля та Володимира-Волинського.

У складі останнього виступить легендарний Едуард Попов – волинянин з досвідом виступів у заокеанських хокейних лігах.

Ідея розігрувати «Кубок Шаковеля» належить засновникам громадської організації «Шаковель» Сергію Грицюку та Володимиру Кубаю. Колись невгамовні друзі, засновуючи громадську організацію, придумали для неї назву, похідну від «Шацька» – та співзвучну з «Буковелем» та «Куршавелем».

«І це не «гола амбіція», – стверджує Сергій Грицюк, – Наш Шацький край – така перлина, що за розумного підходу та належної «розкрутки» залишить далеко позаду навіть найпопулярніші нині курорти».

Як розповідає Сергій Грицюк, за часів його дитинства на Шацьких озерах у хокей грали щозими. А потім все це потроху «заглохло». Проте 2012-го шачани взялися потроху відроджувати минулу славу волинських хокейних традицій. Нинішній турнір вже третій за ліком – і найзірковіший за складом учасників.

Тож завтра на Чорному чекають справжній «зашкал» здорових спортивних емоцій: горітимуть очі жагою до перемоги, «летітимуть іскри» з-під ковзанів, а ключки гравців вибиватимуть у морозяному повітрі прекрасну музику хокею.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*