Бетонний паркан та новий виїзд: чи гарантує це спокій сусідам скандальної АЗС у Нововолинську?

Сусіди горезвісної АЗС  №44 «ОККО» у Нововолинську домоглись перепланування виїзду з території заправки. Зокрема, днями тут розпочались роботи щодо облаштування виїзду на центральну трасу Р-15 Ковель-Жовква.

Однак, чи затвердило ПАТ «Галнафтогаз» схему руху транспорту на території самої автозаправної станції, та й чи відповідає вона державним будівельним нормам та правилам дорожнього руху – невідомо. Адже місцевим мешканцям досі ніхто не показав жодного документу, який гарантував би їм спокій та безпеку.

«Що ми вже тут надивилися і скільки натерпілися від цієї заправки… Тут постійно збирались компанії, гуляли до рання і не давали спати, танцювали, пили, курили. Зробили під нашими вікнами нужник. Тільки після того, як ми звернулись у прокуратуру і до правоохоронних органів, ми хоч чогось домоглись. Два роки тому судились з ними й тільки зараз, певно з місяць тому, тут поставили бетонний паркан», – розповідає місцева мешканка Зоя Жук.

 

Кілька років поспіль мешканці вулиці Чехова потерпали від постійних дебошів, які організовували клієнти АЗС «ОККО». Проблема в тому, що за 15 років тут не спромоглись затвердити схему руху і продумати виїзд з території. Таким чином, світло від фар автомобілів, зокрема і великих вантажівок, постійні гулянки та бійки, доставляли жильцям сусідніх будинків багато проблем.

«Он у сусіда від того, що тут постійно їздили фури – стіни будинку потріскали…

А дорогу як розбили… Все ходором ходило. Рік не їздили машини, бо ми домоглись щоб поставили бетонні блоки. А нещодавно знову почали. Бо бачте як кажуть власники, вони через таких сусідів, як ми – втратили багато грошей. Тому вони знову подались до Сапожникова на поклони і той дозволив їм – взяли і знову відкрили той виїзд. Певно йому там платились немаленькі гроші за це. Але ж як так може бути? Оце нарешті вирішили цю проблему – ходили до нового прокурора міста і таки добились», – каже Зоя Жук.

Думки місцевих мешканців щодо облаштування автозаправної станції на цій ділянці – ніхто не питав. Як було підписано усі дозвільні документи з такими очевидними порушеннями санітарних норм – теж незрозуміло. За словами мешканців вулиці Чехова, напрошується єдина відповідь: кругова порука та «блат». Адже міський голова не лише надавав власникам АЗС такі дозволи на діяльність, а й сам покриває цей «бардак».

«Нас роками Сапожніков не хотів чути, бо це йому було не вигідно. А тут вибори «на носі», то вирішив нам прикрити рота і дав дозвіл робити той виїзд. Але ж так із людьми не можна. Вже так нагосподарювалися в місті, що й годі казати. Скільки ми ще будемо мучитись? Нащо нам така влада, яка не чує проблеми людей», – нарікає пані Зоя.

Варто зауважити, що недоліки такої діяльності заправної станції у червні взялись усувати працівники фірми «Сантехмонтаж», яка належить відомому бракоробу та поплічнику досі діючого мера Нововолинська Анатолію Коптюку. Зокрема, вони сяк-так встановили бетонний паркан, який повинен був ізолювати жителів сусідніх будинків з вулиці Чехова від шуму автомобілів та п’яних дебошів. Проте місцеві мешканці мають сумніви. Що на цьому проблема вирішиться.

 

 

 

1 Коментар Бетонний паркан та новий виїзд: чи гарантує це спокій сусідам скандальної АЗС у Нововолинську?

  1. До мешканців вулиці. Зробіть запит де проходить газазогін середнього тиску у районі заправки ОККО. Будете дуже здивованими. :)))

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*