Зимнівську громаду хочуть зробити безпечною для її мешканців

13.02.2021 / Новини

ULEAD Волинський регіональний офіс Програми ULEAD з Європою провів чергову онлайн-консультацію для Зимнівської сільської територіальної громади на тему «Правові аспекти організації громадської безпеки в громаді».

З посадовими особами громад працював Андрій Погорілий – радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Волинського РО Програми «U-LEAD з Європою», – інформує ULEAD Волинський регіональний офіс.

«Зауважимо, що покращення ситуації із громадською безпекою зменшує соціальну напруженість (якщо заходи не суперечать правам людини), створює «соціальний капітал» (готовність людей до співпраці для досягнення спільної мети) і забезпечує стабільність, у такий спосіб заохочуючи людей залишатися у своїх громадах чи переселятися з інших місць, водночас сприяючи розвитку підприємницької діяльності та залученню інвестицій.

На запит Зимнівської ТГ присутні розглянули два важливі компоненти безпеки в громаді, а саме:

  • організацію системи відеонагляду в населених пунктах громади;
  • повноваження місцевої ради щодо обмеження продажу алкогольних та тютюнових виробів», – йдеться у повідомленні.

«Приємно розуміти, що маленька сільська територіальна громада ставить перед собою амбітну ціль – зробити громаду безпечною для її жителів» – зауважив Андрій Погорілий, радник Волинського РО.

Нагадаємо, Зимнівська сільська територіальна громада сформована в добровільному порядку в жовтні 2015 року. Відповідно до розпорядження КМУ №708-р від 12 червня 2020 року до її складу увійшло частина розформованої Привітненської територіальної громади.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*