Знову про наболіле: любомльські обранці обговорили оптимізацію шкіл району

23.08.2016 / Новини

Минулого четверга відбулася десята сесія районної ради, на розгляд якої було винесено 24 різнотемних питання.

Та найгарячішим було те, що внесене в порядок денний оперативно під час засідання — «Про оптимізацію малокомплектних шкіл».

У роботі сесії брали участь голова райдержадміністрації Микола Пархомук, депутат облради Володимир Дибель.

Про це пише видання “Наше життя”.

 

Найголовнішим питанням залишалося освітнє, яке «запалило» районних слуг народу: бути чи не бути Мосирській та Черемошно-Волянській школам І-ІІ ст. Ситуацію навколо цих навчальних закладів уже вкотре пояснював начальник райвідділу освіти Василь Стрільчук: «Передусім це турбота про якісні освітні послуги з використанням усіх фінансових та технічних умов. І у Законі від 24 грудня 2015 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» записано, що з 1 вересня 2016 р. фінансування загальноосвітніх навчальних закладів (крім початкової школи), кількість учнів у яких менше 25 осіб, за рахунок освітньої субвенції здійснюватись не буде.

В області 10 відсотків таких шкіл, у районі дві — Мосирська і Черемошно-Волянська І-ІІ ст., і початкові — у Руді, Біличах, Глинянці. Було багато детальних обговорень, писали в засобах масової інформації, і рішення потрібно приймати…».

Мабуть, тому, що депутати району бачать і знають усю картину  сільського життя, вони після обговорень, дискусій, вислухавши батьків з Черемошної Волі, майже одноголосно проголосували проти закриття цих двох шкіл. І тепер, щоб дітки мали повноцінне навчання, а не якусь недолугу пропозицію «індивідуальних уроків» по 5 годин на тиждень, порушуючи записане в ст. 53 Конституції України «право на повну освіту», їм гуртом і цілком відповідально з батьками та вчителями доведеться шукати вихід, варіанти.

І, якщо постараються, то ідеї обов’язково будуть.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*