Зміни щодо забезпечення санаторно-курортними путівками учасників АТО

16.05.2017 / Новини, Статті

Змінено систему закупівлі санаторно-курортних послуг для учасників АТО (учасників бойових дій, інвалідів війни), які потребують соціального захисту. Розроблено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на ці цілі.

Про це інформує Управління соціального захисту населення Шацької райдержадміністрації.

Відтепер путівки для осіб, постраждалих учасників антитерористичної операції закуповуватимуться на підставі тристоронньої угоди (особа – управління – санаторій).

Учасник АТО зможе самостійно обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до управління соціального захисту, де перевірятиметься заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається тристороння угода, на підставі якої передбачено безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги.

При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначатиметься щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном. Перелік базових послуг, які мають надаватися особам відповідно до медичних рекомендацій та входять до вартості путівки, затверджуватимуться Мінсоцполітики.

Для одержання путівки учасникам АТО необхідно стати на облік в орган соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а такі, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції (з числа учасників АТО), – за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, подавши наступні документи на забезпечення санаторно-курортною путівкою:

  • заяву,
  • медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о,
  • копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни,
  • копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Під час подання копій документів, передбачених абзацом першим цього пункту, особи надають їх оригінали для огляду.

За бажанням осіб їм можуть надаватися додаткові послуги за умови оплати санаторно-курортному закладу вартості наданих послуг за рахунок власних коштів чи інших джерел, не заборонених законодавством. Компенсація за доплату, пов’язану з поліпшенням умов проживання в санаторії, та за продовження строку лікування не здійснюється.

Забезпечення путівками осіб, здійснюється в межах виділених коштів пропорційно кількості осіб, узятих на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів, згідно з медичними рекомендаціями, в порядку черговості в міру надходження путівок забезпечують органи соціального захисту населення:

  1. учасників бойових дій АТО – щороку, строком на 18-21 день;
  2.  інвалідів війни АТО – позачергово щороку, строком на 18-21 день;
  3.  інвалідів АТО із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку):
    – І та ІІ групи – до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;
    – ІІІ групи – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день.

Звертаємо увагу, що у зв’язку із вищезазначеними змінами в законодавстві управління соціального захисту населення Шацької РДА заключатиме договір з тим санаторієм, в якому бажає оздоровитись учасник АТО (в тому числі санаторій «Лісова пісня»).

За додатковою інформацією просимо звертатися до управління соціального захисту населення Шацької райдержадміністрації (адреса: смт. Шацьк, вул. Природна, 24; тел. 20663).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*