Злочинність на Любомльщині: ситуація у першому півріччі

11.10.2019 / Новини

Протягом І півріччя на території району було скоєно 158 злочинів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року це менше на 10,7 відсотка — торік ця цифра сягала 177.

Про це на сесії райради, що відбулася у четвер, 10 жовтня, повідомив перший заступник керівника Ковельської місцевої прокуратури Ігор Філімонюк. За його словами, поменшало тяжких злочинів (на 2,4 %), злочинів середньої (на 6,8 %) і невеликої тяжкості (на 21,4 %).

Натомість спостерігається ріст особливо тяжких злочинів — з 6 до 7 (на 16,7 відсотка). На 30 відсотків порівняно з першим півріччям минулого року зросла кількість злочинів проти власності (з 52 проти 40). Тут переважну більшість — 36 злочинів — складають крадіжки. Негативним аспектом є збільшення кількості кримінальних правопорушень за участю неповнолітніх: торік — 2, нині — 5. Також  наявний ріст групової злочинності — на 60 %).

На думку Ігоря Філімонюка, усі ці недоліки пов’язані з неефективною профілактичною роботою з боку правоохоронців, відсутністю належного контролю з боку керівництва відділу поліції.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*