Житлові будинки, автозаправка, ТЦ: Луцьк продовжують “мінувати”

04.06.2019 / Новини

У Луцьку знову повідомили про замінування кількох об’єктів. Загалом за 4 дні поліція перевірила вже понад 30 псевдозамінованих об’єктів.

Як повідомляють Інформаційному агентству Волинські Новини очевидці, станом на 00:10 повторно евакуйовано відвідувачів та працівників ТЦ «Гранд Волинь», що по проспекту Волі. Також надійшла інформація про замінування магазину «Єврошоп», що знаходиться навпроти ТЦ «Гранд Волинь».

Раніше підтвердилася інформація про повідомлення про замінування інфекційної лікарні на вулиці Шевченка. На місці працювало декілька екіпажів патрульної поліції та рятувальників. З їхніх слів, на виклики вони реагують з затримкою, адже не встигають перевіряти попередні.

Раніше повідомлялося про 30 «замінувань»: супермаркету «АТБ», що на проспекті Соборності та ТЦ «Слон», що по вулиці Кравчука.

Також сьогодні, усіх пацієнтів та працівників Луцької міської дитячої поліклініки на вул.Чорновола, 1/3а евакуювали.

Окрім того, перевіряли об’єкти на вул. Генерала Шухевича, Потапова, Чернишевського, ТРЦ Порт Сіті та ТЦ Варшавский, а також інфекційну лікарню на Шевченка.

Також сьогодні спецслужби перевіряли інформацію щодо замінування ТРЦ Порт Сіті. Усіх відвідувачів та працівників евакуювали.

Нагадаємо, у Луцьку четвертий день «мінують» об’єкти, а сьогодні поліція перевіряє інформацію про мінування обллікарні.

До слова, за кілька днів у Луцьку повідомили про замінування 33 об’єктів. Зокрема, 31 травня надійшла інформація про наявність вибухівки в кафедральному соборі, районній лікарні, «Новій лінії», «Там-Тамі», офісі Команди Зеленського тощо.

1 червня оголосили про замінування авто біля офісу Команди Володимира Зеленського у Луцьку, зоопарку, інфекційної лікарні та Луцької міської ради. Сьогодні, 2 червня, у поліцію надійшло повідомлення про вибухівку у двох житлових будинках на вул. Шопена, залізничному вокзалі, торгівельному центрі, супермаркеті та лютеранській церкві.

Увечері, 2 червня, у Луцьку повідомили про мінування житловий будинок на вулиці Гірній, «Аптеку низьких цін» на вулиці Грушевського, 19 та супермаркет «Сільпо» у РЦ «Промінь».

Вранці ж 3 червня перевіряли інформацію щодо замінування ЦНАПу та обласної лікарні.

Поліцейські встановили, що неправдиві електронні повідомлення щодо мінування об’єктів у Луцьку надходять із серверів, які знаходяться на території Російської Федерації.

Волинська СБУ вважає, що такі фіктивні замінування – один з елементів гібридної війни, яку веде проти України Російська Федерація.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*