Жителям Шацька заборонили самотужки вивозити сміття

04.06.2017 / Новини

Виконавчий комітет Шацької селищної ради прийняв рішення про заборону жителям селища самим вивозити сміття на селищний полігон.

Про це інформує “Район.Шацьк” з посиланням на газету «Шацький край».

Зокрема, у рішенні, яке прийняв виконавчий комітет Шацької селищної ради та підписав селищний голова Сергій Віннічук, сказано:

«Розглянувши депутатський запит Коваля Івана Федоровича, підтриманий рішенням селищної ради від 12.04.2017 року №16/2.2 щодо розгляду питання заборони вивезення сміття власним транспортом підприємств, організацій та населення, відповідно до підпункту 6 пункту «а» статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», та у зв’язку з переповненням полігону ТПВ смт Шацьк, виконавчий комітет селищної ради вирішив:

  1. Заборонити самовивіз сміття на полігон ТПВ смт Шацьк власним транспортом населення, установ та організацій, фізичних осіб – підприємців, які здійснюють свою діяльність на території Шацького району.

2. Рекомендувати жителям Шацької селищної ради для забезпечення систематичного вивезення сміття транспортними засобами КП «Будинкоуправління» придбати контейнери для ТПВ в адмінприміщенні КП «Будинкоуправління» чи мішки для складування та вивозу ТПВ:

– в адмінприміщенні КП «Будинкоупраління»; в магазинах смт Шацьк: «Наш край», «Квінта», «Діана», «Люкс», «Сільпо», «Сільмаг»; в магазинах с. Мельники: «Мірошник», «Сільмаг», «До столу», «Сезон».

3. Зобов’язати керівників установ, організацій та фізичних осіб – підприємців, що здійснюють свою діяльність на території Шацької селищної ради, укласти угоди з КП «Будинкоуправління» про вивіз ТПВ.

4. Рекомендувати керівникам установ, організацій та фізичним особам – підприємцям, що здійснюють свою діяльність на території Шацького району, укласти угоди з КП «Будинкоуправління» про вивіз ТПВ.

5. КП «Будинкоуправління» (І.Ф.Коваль) забезпечити:

5.1. Безперебійний вивіз сміття згідно із встановленим графіком вивозу ТПВ, затвердженого рішенням виконавчого комітету Шацької селищної ради від 31 січня 2017 року №4.

5.2. Встановлення камер відеоспостереження в місцях стихійних сміттєзвалищ.

5.3. Довести інформацію до жителів населених пунктів, керівників установ та організацій за допомогою засобів масової інформації.

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчого органу (В.В.Яльницький) та начальника КП «Будинкоуправління» (І.Ф. Коваль)».

З великими потугами декілька років тому КП «Будинкоуправління» спільно з Шацькою селищною радою запровадили пакетний збір сміття. Багато шачан почали користуватись послугою, але більшість ігнорують цей процес. Нагадую графік вивезення сміття КП «Будинкоуправління». У селищі Шацьк вивезення від населення твердих побутових відходів здійснюється кожного другого тижня місяця по днях: понеділок: вулиці Шевченка, Перемоги, Чапаєва, 17 вересня, Природна, Молодіжна, Б.Хмельницького, Коротка, провулок Б.Хмельницького; вівторок: вулиці Незалежності, Будівельників, 8 Березня, Нова, Промислова; середа: вулиці 1 травня, Вишнева, О.Довженка, Я.Смоляр, Поліська, Січових Стрільців, Польова, Зелена, Вільхова, Новоселів, Дружби, Івана Франка, Данила Галицького, 1 грудня, Калинова, провулки 50 років Перемоги, Я.Смоляр, Миру; четвер: вулиці 50 років Перемоги, Садова, Гагаріна, Лісова, Озерна, Лугова, Набережна, Кільцева, Волі, провулок Набережної; п’ятниця: вулиці Шковороди, Лесі Українки, Василя Стуса, Федорова, Електриків, Грушевського, Івасюка, Наливайка, Т.Марфюка.

У цьому році Шацька селищна рада спільно з КП «Будинкоуправління» розпочала впровадження пілотного проекту з роздільного збору сміття в селищі та навколишніх селах. Проект «Впровадження роздільного збирання компонентів ТПВ – шлях до покращення санітарного та екологічного стану селища Шацьк» вдалося реалізувати завдяки участі у обласному конкурсі проектів місцевих ініціатив. Бюджет проекту становив 200 000 грн., у тому числі: фінансування з обласного бюджету – 98 000 грн., фінансування з селищного бюджету – 97 000 грн., фінансування КП «Будинкоуправління» – 5 000 грн. Перший етап проекту передбачав збільшення кількості сміттєвих контейнерів середньої місткості (120 л) для їх подальшої передачі домогосподарствам, які уклали угоди з Шацьким комунальним підприємством «Будинкоуправління», а також їх встановлення на спеціально облаштованих майданчиках у місцях скупчення людей. На другому етапі в різних районах селища встановлені габаритні контейнери для роздільного збору відходів з пластику та скла, місткістю 1 100 л. Роздільний збір відходів з пластику і скла дасть можливість комунальному підприємству знизити об’єм вивезених на полігон відходів, зменшить токсичність полігону, а також знизить витрати громади на збір та утилізацію сміття. Вивезення сміття від населення, які придбали контейнери, буде відбуватися за тим же графіком, що й пакетний збір.

– На даний час наше підприємство в рамках реалізації цього проекту уклало договори з 114 домогосподарствами селищної ради на встановлення контейнерів ємністю 120 л для роздільного збору твердих побутових відходів, – говорить директор КП «Будинкоуправління» Іван Коваль. – Продовжується попит на них. Тому на останній сесії селищної ради було виділено 100 тис. грн. на закупівлю ще близько 160 таких контейнерів (120 л). Вже зараз жителі ради можуть приходити до нас і попередньо укладати на них договори.

До вибору шачан, крім контейнерів і пакетного вивозу сміття, є ще одна послуга. Якщо в домогосподарстві накопичилося багато сміття і немає контейнера, ми можемо приїхати і забрати його спецтранспортом, попередньо уклавши на цю послугу договір.

1 Коментар Жителям Шацька заборонили самотужки вивозити сміття

  1. Доброго вечора . “Пересічні шачани” наші обранці місцевого самосуд! .Присудил нам плату за сміття “дядькові”, з Шацька “Львів 2” формуєм. Будемо возити сміття в ближні села де ще є можливість не платити пдовічну суму. Ціна кубічного метра відходів для населення може стати гірковата.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*