Жителям Шацька та Світязя вже другий тиждень без попередження вимикають світло

26.04.2016 / Новини

У Шацьку та селі Світязь уже другий тиждень поспіль вимикають електроенергію через ремонтні роботи.

Про це повідомляє “Шацький край”.

Від минулого тижня чимало жителів селища Шацьк та села Світязь скаржаться, що електрики без попередження вимикають енергію. А на деяких вулицях, за словами світязян, світло вимикають другий тиждень поспіль. Обурює людей те, що графік вимикання світла не був доведений до відома жителів, і до яких пір триватимуть відключення – також ніхто не повідомляє.

Начальник Шацького відділення електричних мереж Любомльської філії ПАТ «Волиньобленерго» Олександр Сорочук пояснив: «На початку року ПАТ «Волиньобленерго» було включено в план проведення ремонтних робіт на лініях електропередач потужністю 10 кВ, що живить село Світязь. Планові роботи пов’язані з обслуговуванням електричних мереж та спрямовані на підвищення надійності електропостачання і покращення якості обслуговування споживачів. З цим комплексом робіт і пов’язані планові вимкнення будинків від електропостачання. Зокрема, уже декілька тижнів у селищі Шацьк (новий квартал в урочищі Дуга) та в селі Світязь ми проводимо роботи із заміни проводів та лінійної арматури на повітряній лінії потужністю 10 кВ».

«Оскільки власними силами ми не можемо зробити у визначені терміни увесь запланований комплекс робіт, на лініях працюють ще дві бригади підрядників. Усі роботи плануємо завершити протягом двох-трьох тижнів, оскільки в літній період, у розпал відпочинкового сезону, ситуація могла б бути значно гіршою. Графік відключення населених пунктів ми подавали у Шацьку селищну та Світязьку сільську ради, оскільки від електропостачання мали бути відключені й соціальні об’єкти (дитсадки, школи, лікарня та інші), узгоджували з головами години відключень. Також графік відключень розміщено на офіційному сайті ПАТ «Волиньобленерго». Сподіваюся, що у вказаний термін ми завершимо усі роботи», – додав він.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*