Жителям Любомльщини хочуть спростити перетин кордону

07.09.2018 / Новини

Постійна комісія Волинської облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій рекомендувала змінити правила перетину кордону для мешканців прилеглих населених пунктів.

Про це повідомили у прес-службі облради.

До депутатів неодноразово зверталися жителі прикордонних сіл, Любомльського району з проханням втрутитись у конфліктну ситуацію між місцевими жителями та Держприкордонслужбою України, а саме Луцьким прикордонним загоном.

Питання двічі розглядала профільна комісія. Проблема в тому, що прикордонники діють в межах наказу МВС № 686, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України.

Згідно із цим докуметом, на цих територіях встановлений особливий режим, у прикордонній зоні можуть перебувати громадяни з перепустками. Крім цього, на депутатський запит відреагували в ОДА.

Комісія підтримала проект звернення, у якому йдеться про потребу у внесення змін до Порядку в’їзду і перебування в місцевості, яка знаходиться між державним кордоном і лінією прикордонних інженерних споруджень, громадян України та інших осіб.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*