Жителька Шацька – лауреат міжнародного конкурсу

01.02.2017 / Новини

Другу значущу у своєму твор­чому житті перемогу здо­була  Ніна Корець, ме­тодистка Шацького Будинку ди­тячої та юнацької творчості.

Про це пише видання “Шацький край”.

На цей раз вірш Ніни «У рим скупій межі» був високо оцінений журі VI міжнародного поетичного кон­курсу «Чатує в століттях Че­рнеча Гора», що традиційно організовує ре­дакція українсь­кого часопису «Склянка Часу* Zeitglas».

Це літературне змагання пое­тів відбувалося на те­му: «Для чого пишуться вір­ші». Загалом же у період з 1 чер­вня до 1 грудня 2016 року, відколи був оголошений кон­курс, до редакції на­дійшло бі­льше 1 500 творів, автори яких – не лише з України, а й зарубіжжя: Канади, Росії, США та інших країн.

В свою чергу, журі конкурсу, до якого увійшли сучасні ук­раїн­ські поети, прозаїки та ви­давці, серед 118 творів, що були до­пущені до конкурсу, обрали трійку переможців, а також ви­з­начили п’я­тьох лауреатів, се­ред яких – Ніна Корець.

Жителька Шацька зізнається, що на такий успіх не очікувала, адже се­ред конкурсантів – відомі ре­дактори, визнані поети та про­заїки, лауреати різноманітних конкурсів, котрі вже мають у своїх твор­чих доробках не одну збірку.

Тобто конкуренція була дуже серйозна. Окрім того, про те, що рівень конкурсних поезій значно ви­ріс, говорив і член журі Сергій Лазо, поет, драма­тург, прозаїк, член Національних спілок письменників та журна­лістів України (українцям він бі­льш відомий як автор пісень «Ні обіцянок, ні про­бачень», «Ти по­до­баєшся мені», «Афіни-Київ-Істанбул», «Вперше», «Не йди» та багатьох інших шляге­рів). Саме він, один з найбільш автори­тет­них та вимогливих членів журі, оцінив пое­тичний твір Ніни у най­вищих 5 балів.

Також ро­боти, відзначені за рішенням конкурсного журі (в тому числі й вірш Ніни Корець), будуть пуб­лікуватися на сторінках літе­ра­турного альманаху «Скіфія».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*