Жителів Зарічанської ОТГ просять оформити документи на землю

25.06.2020 / Відео, Новини

Активніше оформляти документи на свої земельні ділянки. До цього закликав в ефірі телеканалу «Аверс» голова Зарічанської об’єднаної тергромади Ігор Пальонка.

Він звернув увагу місцевих жителів, що не всі юридично оформили необхідні документи на власні земельні наділи. І це їм потрібно зробити, не відкладаючи на «завтра».

«Я постійно прошу людей: хто має земельні ділянки, але ще не зробив документи – будь ласка, оформляйте. З грудня і дотепер, коли відбуваються сесії сільради, щоразу розглядається по 100, або й більше земельних питань», – розповів голова ОТГ.

Йдеться про ті земельні ділянки, які, відповідно до кадастрових книг, видавались місцевим мешканцям ще у 80-их роках, були в їхньому користуванні і приймались рішення про передачу у приватну власність.

«Паювання колгоспної землі відбувалось у сільських радах. Вони були до цього причетні, вся документація зберігається у них. І є люди, які за це відповідають. Добре, якщо власники поробили кадастрові номери і ці ділянки вже внесені в кадастр. Але ще дуже багато є тих, хто цим не займався. Зараз зовсім інші органи будуть управляти тією землею і з кого ти спитаєш? Тому люди, фактично, можуть залишитись біля розбитого корита», – зауважив Пальонка.

Разом з тим, він наголосив, що всі земельні рішення під час сесій приймаються прозоро і засідання досить часто відвідують як самі селяни, так і громадські активісти.

«Ті жителі, які мають землю і користуються нею по 20 років, але на які не виготовили документи – такого в нас немає, що ми забираємо ділянки і віддаємо комусь: чи працівникам сільради, чи депутатам, чи їхнім родичам. Рішення приймаються відкрито. Наша позиція принципова – земля не передається іншим особам», – запевнив Ігор Пальонка.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*