Жителів Вишнівської ОТГ залучатимуть до бюджетного процесу (ФОТО)

14.06.2018 / Новини

На території Вишнівської об’єднаної територіальної громади 11-го червня відбулась зустріч з Уляною Волошинівською, експертом Західноукраїнського ресурсного центру за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”, що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією щодо тематики “Бюджету участі, як інструменту розвитку громади”.

На зустрічі були присутні небайдужі жителі громади, депутати представники культури, освіти та працівники сільської ради.

Про це йдеться на Facebook-сторінці громади.

Сільський голова Віктор Сущик, звернув увагу на те, що зустріч є важливою для громади, адже кожен має право брати участь в розприділенні сільського бюджету та спільним внеском поліпшувати благоустрій території населених пунктів. Під час зустрічі необхідно обговорити питання організації бюджету участі в нашій громаді.

Уляна Волошинівська розпочала з того, що за результатами конкурсного відбору, де Вишнівська сільська рада відібрана в 6 громад, з якими буде працювати експертна група з впровадження бюджету участі в ОТГ. Ознайомила учасників з поняттям “бюджету участі”, та детально розібрали проект Положення про бюджет участі, який був підготовлений відділом з питань юридичного забезпечення ради, діловодства та проектно-інвестиційної діяльності сільської ради.

Дмитро Федчишин, головний спеціаліст відділу з питань юридичного забезпечення ради, діловодства та проектно-інвестиційної діяльності зазначив, що Положення розроблялось з метою удосконалення діалогу між владою та громадою, забезпечення прав членів Вишнівської об’єднаної територіальної громади на участь у самоврядуванні через залучення громадськості до розподілу коштів сільського бюджету для вирішення важливих питань соціально-економічного та культурного розвитку.

Перший заступник сільського голови Галина Федончук повідомила, що бюджет участі – механізм, що дозволяє жителям громади самостійно вирішувати, як розподілити частку бюджетних коштів. Залучає жителів до бюджетного процесу і дозволяє їм зрозуміти як сплачені ними податки перетворюються на реальні проекти. Звернула увагу на необхідність публікації цього Положення для громадського обговорення протягом одного місяця, а також про активну роботу старост, депутатів місцевої ради, керівників установ в популяризації  проекту для населення громади.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*