Жителям Шацького району нагадують про дотримання прикордонного режиму під час збору дикоросів

29.08.2019 / Новини

Для мешканців прикордонних населених пунктів, що розташовані поблизу українсько-білоруського кордону, сезонний збір дикоросів є особливим в питаннях дотримання прикордонного режиму та недопущення порушень державного кордону.

Сезон збору дикоросів є дуже актуальним для жителів Волині. У Шацькому районі також активно збирають в лісі та в полі їстівні плоди, горіхи і насіння рослин, лікарські трави, гриби. Часом люди за цією справою можуть порушувати прикордонний режим, — інформують на сайті Шацької ОТГ.

Державна прикордонна служба України нагадує громадянам, що відповідно до українського законодавства за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України наступає адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладання штрафу від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 – 3400 грн.) або адміністративний арешт на строк до 15 діб, а якщо такі дії вчинені групою осіб або особою, яку потягом року було піддано адміністративному стягненню, тягне за собою накладання штрафу від двохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400 – 8500 грн.).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*