Жителі Шацького району продовжують отримувати зарплату менше 3200 гривень

11.12.2017 / Новини

5-го грудня директор Шацького районного центру зайнятості Мирослава Терета взяла участь у засіданні міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Про це йдеться на сайті обласного центру зайнятості.

Під час заходу розглянуто питання дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці на підприємствах, установах та організаціях району. Вдмічено, що, незважаючи на спільно проведену роботу, за статистичними даними, 23 % платників у Шацькому районі нараховують середню зарплату менше законодавчо встановленого мінімуму.

Основними причинами порушення недотримання мінімального розміру заробітної плати є перебування на лікарняному, виконання робіт на умовах неповного робочого дня.

Робоча група рекомендувала керівництву району та районних управлінь забезпечити координацію заходів з легалізації зайнятості та підвищення рівня заробітної плати.

Районній службі зайнятості доручили продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців, які не дотримуються рівня оплати праці в законодавчо встановленому розмірі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*