Жителі Шацького району стурбовані закриттям ФАПів

06.04.2019 / Новини

26-го березня голова Шацької районної ради Сергій Карпук провів виїзний прийом громадян на території Пульмівської сільської ради.

Під час прийому керівник відвідав установи комунальної власності районної ради та зустрівся з мешканцями сіл сільської ради, – інформує прес-служба райради.

Найбільш обговорюваним питанням в цих селах стала реформа первинної ланки медицини. Люди стурбовані, що в маленьких селах фельдшерсько-акушерські пункти підлягають закриттю, а персонал – скороченню. Головою районної ради було було роз’яснення що з 1 квітня під скорочення підпадають молодші медичні працівники, яких сільські ради не взяли на утримання за рахунок сільського бюджету.

Також Сергій Карпук пояснив, що ні в розпорядженні Кабміну “Про схвалення Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я”, ні в постанові уряду “Про затвердження Порядку створення госпітальних округів” немає такого поняття як фельдшерсько-акушерський пункт (ФАП).

А відповідно до пропозиції Волинської обласної державної адміністрації  в Шацькому районі мало б бути лише 3 амбулаторії (Шацька, Піщанська та Пульмівська) і 2 пункти здоров’я (у Мельниках та Світязі).

Районною радою така мережа медичних закладів не була погоджена, і вдавалося утримати сформовану мережу сільських ФАПів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*