Жителі села Гуща просять не забирати землю поблизу кордону

01.11.2017 / Новини

Днями перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Герасимчук спільно зустрівся з депутатами Гущанської сільської ради, а також власниками земельних ділянок, що розташовані між лінією інженерно-технічних споруд Державної прикордонної служби України та державним кордоном.

Про це йдеться на сайті Любомльської райдержадміністрації.

Жителі села Гуща звернулися до першого заступника голови районної державної адміністрації Олександра Герасимчука з проханням втрутитись у конфліктну ситуацію та допомогти залишити у власності місцевих жителів земельні ділянки, що знаходяться між лінією ІТС Прикордонної служби України та державним кордоном по річці Західний Буг.

Вказані земельні ділянки передані у власність під час розпаювання земель колгоспу «Світанок», для ведення особистого селянського господарства, землі в основному використовуються під сінокіс. Щороку виникають проблемні питання з прикордонниками, однак спільними зусиллями та рішеннями місцевої влади ці питання вирішуються.

Однак, цього року Військовою прокуратурою Луцького гарнізону розпочато процес вилучення земельних ділянок із законного володіння жителів Гущанської сільської ради в судовому порядку, спираючись на радянську постанову 1946 року.

Відомо, що нині існує рішення Волинської обласної ради «Про надання дозволу Держприкордонслужбі на виготовлення технічної документації з землеустрою під ІТС».

Однак ця технічна документація ще не виготовлена, і землі під ІТС, ще не узаконені.

Місцеві жителі просять, доки ще не узаконена земля під ІТС, щоб обласна рада переглянула рішення про надання дозволу на виготовлення технічної документації з землеустрою під лінію ІТС саме біля населених пунктів, надавши такий дозвіл у 100 метровій зоні від Державного кордону. Це б вирішило питання, адже у цій зоні немає одного паю.

Також обговорили проблемні питання, що виникають у взаєминах громадян з прикордонною службою, а також надано роз’яснення порядку функціонування, визначеного чинними та нормативно-правовими актами, пропускного режиму та прикордонних територіях.

Ухвалено рішення щодо проведення повторної зустрічі з представниками Рівненської, Забузької, Штунської, Столино-Смолярської сільських рад та дано доручення сільським головам даних сільських рад вивчити дане питання та надати пропозиції щодо вирішення цього питання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*