Жителі Рівненської ОТГ виступили проти вирізання лісу

28.04.2020 / Новини

«Чому масово вирізається ліс і хто в цьому винен?» – пробували вияснити в керівництва Прибузького лісгоспу жителі Рівненської ОТГ.

Про це пише Наше життя.

На зустріч із лісівниками, яка відбулася сьогодні, 27 квітня на території Гущанського лісництва прибули делегації із кожного старостинського округу громади, а також голова Володимир Крижук та депутат обласної ради Юрій Гупало.

Відповідь директора лісгоспу Володимира Корецького про те, що рубки відбуваються згідно плану та відповідно із належними документами у присутніх викликала сумніви.

Активісти почали наводити окремі факти, що могли свідчити про зворотнє. Нагадали лісівникам і про зупинені без документів лісовози, і про зрізані «хворі» сосни, які згодом перетворилися на дуби, і про нещодавні пожежі із осередками займання посеред лісових масивів та інші подібні казуси.

«Не було такого, – продовжували стояти на своєму працівники лісової галузі, – нема доказів».

Щоб перейти від загальних звинувачень до конкретних дій депутат Юрій Гупало запропонував підготувати відповідне звернення з чіткими пропозиціями, яке він озвучить на найближчій сесії обласної ради.

Перед тим як підписати документ місцеві жителі наполягали, щоб в ньому, серед іншого, обов’язково включити питання заборони руху перевантаженого транспорту по дорогах місцевого значення.

1 Коментар Жителі Рівненської ОТГ виступили проти вирізання лісу

  1. своє треба боронити-правильно. а то під шумок пожеж і санітарних рубок- залишимось НЕ Поліссям..

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*