Жителі Прип’ятського старостинського округу скаржаться на незадовільний стан доріг (ФОТО)

02.09.2017 / Новини

Голова Шацької районної ради Сергій Карпук здійснив плановий виїзний прийом громадян на території Прип’ятського старостинського округу, що належить до Шацької ОТГ.

Участь у візиті, який відбувся 29-го серпня, взяли секретар Шацької ОТГ Людмила Цевух та юрист Шацького бюро правової допомоги Андрій Литвинюк, – повідомляє сайт Шацької районної ради.

Посадовці зустрілися зі старостою Іваном Гінчуком, жителями сіл Плоске, Кропивники, Прип’ять та Вілиця, оглянули місцеві ФАПи, клуби та школу с. Прип’ять.

В кожному із сіл люди скаржаться на незадовільний стан доріг на території колишньої сільської ради. Саме тому сюди не хочуть пускати свої рейси перевізники. Автобусне сполучення з районним центром залишається болючою і актуальною проблемою для жителів. На даний час до Шацька найраніше йде маршрутка близько 12 години дня. Селяни кажуть, що поки доберуться, то ні в лікарню аналізи здавати ніколи, ні до ринку, ні до державних установ вчасно прийти не можна, адже це майже обідня перерва.

–Методист відділу освіти працює на півставки, до 12 години, а автобус прибуває о пів на першу, – скаржиться Людмила Карпук, вчитель Прип’ятської школи – тобто я ніяк не встигаю до методиста. А якщо в лікарню потрібно…

 

Громадяни скаржаться і на ціну проїзду. Так, одному з перевізників за дорогу від Прип’яті до Шацька потрібно заплатити 9 гривень, інший за той самий маршрут вимагає 22 гривні.

Сергій Карпук пояснив, що на сьогодні питання пасажирських перевезень у районі знаходиться на постійному контролі профільної комісії районної ради, й у жовтні цього року на черговій сесії буде повторно заслухано результати роботи Шацької райдержадміністрації в цьому напрямку.

В рамках виїзного прийому очільник районної ради оглянув приміщення сільського клубу с. Плоске. На сьогодні воно потребує косметичного ремонту. Плосківчани кажуть, що клуб потрібен для села.

Тож старості Прип’ятського округу Івану Гінчуку секретар ОТГ Людмила Цевух доручила прорахувати матеріали, які потрібні для ремонту та подавати пропозиції до бюджету громади.

Минулого виїзного прийому голови районної ради люди скаржилися на відсутність фельдшера в с. Плоске. З 1 серпня тут працює молодий спеціаліст Оксана Трохимук, однак, медик скаржиться, що наразі відсутні медикаменти. Дане питання Сергій Карпук адресує до головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги, адже щороку на ліки невідкладної допомоги у районному бюджеті закладаються кошти.

Також Сергій Карпук та Людмила Цевух оглянули школу с. Прип’ять та готовність до Дня знань. Нарешті тут добудували внутрішні санвузли, тож першого вересня відбудеться урочисте відкриття.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*